אוכל
אוכל
קציצות עוף עם קינואה וירקות

פלאפל כוסמת ואפונה

אורי שביט טענה מאז ומעולם שטבעוניות נהנות יותר, ועכשיו עם פלאפל הכוסמת והאפונה הזה אנחנו מתחילים לחשוב שהיא צודקת. אפשר לזלול בפיתה, או סתם כך בצלחת עם קערה של טחינה טובה ליד

Rating:4.730reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (25 מנות):

לפלאפל:

  • 2 כוסות (350 גרם) כוסמת ירוקה
  • 2 כוסות (250 גרם) אפונה טרייה או מופשרת
  • חצי צרור כוסברה, קצוץ גס
  • חופן עלי נענע טריים
  • 3 שיני שום
  • 1-2 כפות שמן זית
  • חצי פלפל צ'ילי, קצוץ (לא חובה)
  • חצי כפית הל טחון
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס

לטיגון:

  • שמן צמחי

אופן ההכנה:

1משרים את הכוסמת במי ברז למשך 6 שעות לפחות (מי שרוצה יכול גם להנביט). מסננים היטב.

2טוחנים את כל חומרי הפלאפל במעבד מזון עד לקבלת תערובת גרגירית ודביקה. טועמים ומתקנים תיבול.

3מרטיבים מעט את כפות הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג פונג. משטחים אותן מעט.

4מחממים שמן לטיגון כך שיגיע למחצית גובה הקציצות. מטגנים את הקציצות 2-3 דקות מכל צד, עד שהן משחימות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים עם טחינה.

>> לבלוג של אורי - טבעוניות נהנות יותר

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il