1מחממים תנור ל-180 מעלות. מקרימים במיקסר עם וו גיטרה חמאה רכה עם אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח כמה דקות עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי. מוסיפים ביצים וחלבונים בהדרגה (מוסיפים ביצה רק אחרי שהביצה הקודמת נטמעה).
2מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שקדים טחונים, קמח ואבקת אפייה. מערבלים רק עד לקבלת בלילה אחידה. משטחים את התערובת בתבנית 24 ס"מ משומנת עם תחתית מרופדת בנייר אפייה.
>> רוצים עוד? בואו לבלוג המהמם של ענבל
3קולפים את התפוחים, חוצים ומוציאים את הליבה. חותכים בכל חצי תפוח פרוסות עמוקות במרווחים של 3-5 מ"מ (יש לפרוס כמעט עד הסוף, אך להקפיד שהתחתית תהיה עדיין מחוברת, כמו במניפות תפוחי אדמה).
4מפזרים את חצאי התפוחים על הבלילה ואופים כ-15-20 דקות. מפזרים על העוגה שקדים פרוסים בנדיבות וממשיכים לאפות 30 דקות נוספות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.