אוכל
אוכל
עוגה לשבת

עוגיות ספירלה בשחור-לבן

הן פריכות ועדינות, ילדים חולים עליהן ומבוגרים מתייחסים אליהן כאל יצירת אמנות. אם הם רק היו יודעים כמה קל להכין את הספרילות האלה - זה היה יכול להיות מאוד לא נעים

|mako אוכל| פורסם07:52
עוגיות ספירלה (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.6384reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (90 מנות):

  • 230 גרם (כוס ושני שליש) קמח
  • 30 גרם (3 כפות שטוחות) קורנפלור
  • 150 גרם (כוס ושליש פחות כף) אבקת סוכר
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • שליש כפית מלח
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • 30 גרם (3 כפות שטוחות) קקאו, מנופה
  • 30 גרם (שליש כוס) שקדים טחונים
  • כמה טיפות תמצית שקדים, לפי הטעם (לא חובה)
  • 1-2 כפיות חלב או מים קרים, לפי הצורך

אופן ההכנה:

1במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים יחד קמח, קורנפלור, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים חמאה ותמצית וניל ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.

2מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מוסיפים למחצית מהבצק קקאו ולשים עד לקבלת בצק אחיד (אפשר להיעזר במעבד המזון). מוסיפים למחצית השנייה שקדים טחונים ותמצית שקדים ולשים לבצק אחיד (אם הבצק מעט יבש ופירורי מדי מוסיפים לו כפית חלב או מים קרים, לפי הצורך). מעבירים את שני הבצקים לקירור של שעה לפחות.

3לשים מעט את הבצקים לריכוך, מקמחים אותם קלות ומרדדים כל אחד בנפרד על נייר אפייה מקומח לעלה בצק מלבני ודקיק.

4מניחים בזהירות את יריעת הבצק הבהירה על היריעה הכהה, מרדדים אותן קלות יחד ומגלגלים בידיים מקומחות מהצד הרחב לרולדה הדוקה. עוטפים את הגליל בנייר אפייה ומקפיאים לשעה.

5מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את גליל הבצק בסכין חדה לפרוסות בעובי חצי ס"מ, מסדרים במרווחים קלים בתבניות מרופדות בנייר אפייה ואופים 10-12 דקות להזהבה קלה. שומרים את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

>> רוצים עוד? בואו לבלוג המהמם של ענבל

* ניתן לשמור את גלילי הבצק במקפיא במשך חודשיים-שלושה, לפרוס ולאפות כשמתחשק - ישר מההקפאה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il