אוכל
אוכל
עוגה לשבת

מעמול תמרים או אגוזים

אחד הסודות השמורים של עוגיות הסבתא האלו הוא העובדה שהן הרבה יותר טעימות כמה ימים אחרי האפייה. לכן הכינו אותן מראש, או פשוט המתינו בסבלנות. עכשיו רק נשאר לבחור מילוי

|mako אוכל| פורסם07:00
מעמול תמרים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:3.2360reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 1 קילו קמח עוגיות
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 400 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • 180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) שמן קנולה
  • 240 מ"ל (1 כוס) מיץ תפוזים
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד

למלית התמרים:

  • 500 גרם תמרים בוואקום
  • 2 כפות שמן
  • חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 3 טיפות מי זהר (לא חובה)

למלית אגוזים או פיסטוקים:

  • 2 כוסות אגוזי מלך או פיסטוקים (או חציחצי) קצוצים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף שמן
  • חצי כפית קינמון

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מערבלים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה 2-3 דקות במהירות בינונית עד שהם נאספים לכדור ומתקבל בצק רך. עוטפים בניילון נצמד ושומרים חצי שעה במקרר.

2מכינים את מלית התמרים: מערבבים יחד את כל החומרים (אפשר לחמם מעט להקלה על הערבוב. במקרה כזה, מצננים לפני שמתחילים במילוי).

3מכינים את מלית האגוזים והפיסטוקים: מערבבים יחד את כל חומרי המלית.

4מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.

>> כל המתכונים לסוכות

5ממלאים ואופים: מחלקים את הבצק לכדורים קטנטנים בגודל עגבניית שרי קטנה. משטחים כל כדור לעלה עגול ודק, מניחים כפית של מלית לבחירתכם וסוגרים לכדור או לצורה אובאלית (אם מכינים את שתי המליות, כדאי להכין בצורות שונות כדי להבחין בין שני הסוגים). מניחים כשהתפר כלפי מטה ובעזרת צובטן מיוחד יוצרים דוגמה אופיינית למעמול.

6אופים כ-10-12 דקות להזהבה עדינה. מצננים היטב. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il