אוכל
אוכל
עוגה לשבת

עוגת בננות ומייפל

אל תסתכלו עליה ככה. מאחורי המראה הפשוט מסתתרת עוגה מעולה שאי אפשר להפסיק ליישר, ואז לעקם כדי שיהיה צריך ליישר שוב. עוגת בננות בחושה בטעם מייפל עדין, רכה ולחה, עם ציפוי קראנצ'י של פקאן (ויש גרסה פרווה)

|mako אוכל| פורסם07:26
עוגת בננות ומייפל (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.7459reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-2 תבניות אינגליש קייק:

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • רבע כפית סודה לשתייה
  • 120 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר לבן
  • 70 גרם (שליש כוס) סוכר דמררה
  • חצי כפית קינמון
  • רבע כפית מלח
  • 240 גרם (כוס) בננות מעוכות במזלג (3-4 בננות)
  • 4 ביצים M
  • 120 גרם חמאה מומסת ומצוננת (לגרסה פרווה: שמן קנולה)
  • 60 מ"ל (רבע כוס) חלב (לגרסה פרווה: חלב סויה)
  • 80 מ"ל (שליש כוס) מייפל אמיתי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 50 גרם (חצי כוס) פקאנים, קצוצים גס

אופן ההכנה:

1לעוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות. מנפים לקערה גדולה קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים את שני סוגי הסוכר, הקינמון והמלח ומערבבים.

2יוצרים גומה במרכז הקערה ומוסיפים פנימה בננות מעוכות, ביצים, חמאה מומסת, חלב, מייפל ותמצית וניל. טורפים לתערובת חלקה.

>> לבלוג של ענבל -פיית העוגיות

3מחלקים את הבלילה בין שתי תבניות אינגליש קייק משומנות ומפזרים מעל את הפקאנים.

4אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים וזוללים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il