אוכל
אוכל
עוגה לשבת

חיתוכיות ריבה ופירורים

חיתוכיות ריבה, אם תשאלו אותנו, הן הג'וקר של העוגיות. הן פשוטות מספיק בשביל לגרום לנו לשמוח כמו ילדים, אסתטיות מספיק בשביל לעמוד יפה באירוח וקלות להכנה מספיק בשביל שנכין אותן בלי לחשוב פעמיים

|mako אוכל| פורסם07:05
חיתוכיות ריבה ופירורים (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.5140reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 350 גרם (2 כוסות וחצי) קמח
  • 50 גרם שקדים טחונים
  • 80 גרם (חצי כוס פחות 2 כפות) סוכר
  • רבע כפית מלח
  • חצי כפית קליפת לימון או תפוז מגוררת (לא חובה)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200 גרם חמאה קרה, בקוביות
  • 1 ביצה
  • 1-2 כפות מים קרים או חלב
  • קונפיטורת פטל או תותים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים יחד קמח, שקדים טחונים, סוכר, מלח וקליפת לימון או תפוז מגוררת. מוסיפים תמצית וניל וחמאה קרה בקוביות ומעבדים עד להטמעה. מוסיפים ביצה ומעט מים קרים או חלב בהדרגה לפי הצורך ומעבדים רק עד לקבלת פירורי בצק.

3מפזרים קצת יותר ממחצית מכמות פירורי הבצק על תחתית תבנית 20x30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, ומהדקים.

>> בואו לבלוג של ענבל לעוד הפתעות מתוקות

4מערבבים את הריבה עד לריכוך ומשטחים על הבצק בשכבה אחידה ודקה. מפזרים את יתרת פירורי הבצק על הריבה (אם עיבדתם את הבצק יתר על המידה והוא לא מספיק פירורי, תוכלו להוסיף לו 3 כפות קמח ולגרר אותו מעל הריבה בעזרת פומפייה עבה).

5אופים כ-30 דקות עד להזהבה, מצננים היטב וחותכים לריבועים. שומרים את החיתוכיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il