מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
עוגה לשבת

סופגניות ביס ריקוטה

אין כמו סופגניות ביתיות, ואנחנו מתייחסים למתכון הזה כאל שדרוג לסופגניות האשל המיתולוגיות. במקום אשל משתמשים בריקוטה, ומקבלים סופגניות קטנות ורכות שטורפים בביס אחד

|mako אוכל| פורסם07:00
סופגניות ביס ריקוטה עם אבקת סוכר (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

  • מיכל (250 גרם) גבינת ריקוטה לא מלוחה
  • 2 ביצים גודל L
  • כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 וחצי כוסות (210 גרם) קמח לבן
  • רבע כפית מלח
  • כפית מחית/תמצית וניל (אפשר להמיר בשקיק סוכר וניל)
  • 3 כפות (30 גרם) סוכר לבן
  • שמן לטיגון עמוק
  • אבקת סוכר לעיטור

אופן ההכנה:

1בקערה בינונית טורפים ביצים וסוכר, מוסיפים וניל וגבינת ריקוטה ומערבבים היטב.

2בקערה נפרדת מערבבים קמח עם אבקת סודה לשתייה ומלח.

מתכונים לסופגניות

מתכונים ללביבות

3מעבירים את תערובת הקמח לקערת הביצים ומערבבים היטב. מניחים בצד ל 10 דקות. בינתיים מחממים שמן עמוק בסיר בינוני רחב.

4יוצקים בעזר 2 כפיות מבלילת הסופגניות לתוך השמן החם, וכשצדן התחתון מזהיב הופכים ומטגנים עד להזהבה בצדן השני (אם הסופגניות משחימות מהר מדי מבחוץ, ייתכן והשמן שלכם חם מדי, ואז הן לא יהיו מספיק אפויות מבפנים).

סופגניות ביס ריקוטהלפני אבקת סוכר|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

5מניחים את הסופגניות המוכנות בצלחת מרופדת בנייר אפייה, בוזקים אבקת סוכר ואוכלים אותן חמות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il