
המצרכים :לעיטור:
לעוגה:
לסירופ:
אופן ההכנה:1מכינים את העיטור: מחממים תנור ל-180 מעלות. קולפים את הלימונים בעזרת קולפן ירקות וחותכים את הקליפות בסכין לרצועות דקות. 2מכינים את העוגה: מערבבים בקערה סולת, קוקוס, קמח, אבקת אפייה וקליפת לימון מגוררת. 3מקציפים במיקסר ביצים עם מלח וסוכר בהדרגה במשך כ-5 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה. >>> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות 4מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים עם השמנת החמוצה והחמאה המומסת ומצוננת ומערבלים במהירות נמוכה רק עד לקבלת בלילה אחידה. הדבר האמיתי|צילום: ענבל לביא, mako אוכל5משטחים את התערובת בתבנית 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ואופים 30-35 דקות להשחמה. 6מכינים את הסירופ: בזמן שהעוגה בתנור מבשלים את המים, מיץ הלימון והסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים מעט להבה, מוסיפים את רצועות קליפת הלימון ומבשלים 15 דקות נוספות תוך בעבוע קל כך שהסירופ מעט מסמיך ורצועות הלימון מזוגגות בסירופ, מצננים עד שהעוגה מוכנה. 7יוצקים את הסירופ על העוגה בהדרגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור, מפזרים את רצועות הלימון מסביב ומצננים. תגיות:עוגה בחושה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |