
המצרכים :
להגשה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. ממלאים קערה גדולה במים ומוסיפים את מיץ הלימון. 2שוטפים את התפוחים, מוציאים את הליבה בעזרת תפוחן, חוצים ופורסים אותם בקליפתם לפרוסות דקיקות בעזרת מנדולינה. מניחים את פרוסות התפוחים בקערת המים ומחממים במיקרוגל 3-5 דקות בעוצמה מקסימלית, עד שהפרוסות מתרככות מעט והופכות גמישות מספיק כך שניתן לכופף אותן בקלות מבלי שיישברו. מסננים היטב מנוזלים (אם פרוסות התפוחים יהיו רטובות מדי, בצק העלים לא יאפה מספיק). מצננים. 3פותחים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח ומרדדים ליריעה דקה. חותכים מהבצק מלבן של 65x35 ס"מ ומחלקים אותו לאורכו לרצועות של כ-5 ס"מ בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה. 4מורחים מעט ריבת משמש או דבש על כל רצועת בצק ומסדרים בשליש העליון של הרצועה שורת פרוסות תפוחים בצורה מעט חופפת, כך שחלקן העליון יבצבץ מעבר לבצק. 5מקפלים את חלקה התחתון של רצועת בצק העלים כלפי מעלה, מהדקים קלות ומגלגלים את הרצועה כמו שבלול לקבלת צורת שושנה. חוזרים על הפעולה עם כל רצועות הבצק. מגלגלים את הרצועה כמו שבלול לקבלת צורת שושנה|צילום: ענבל לביא, mako אוכל6מסדרים את שושני התפוחים בתבנית אפייה 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, מפזרים סוכר ואופים 40-45 דקות עד שהבצק משחים. מפדרים באבקת סוכר לפני ההגשה. * כדאי להגיש את המאפה בטמפרטורת החדר עם קצפת או גלידת וניל בצד. * מאחר שבצק עלים במיטבו כשהוא טרי ופריך, חשוב לאפות את המאפה ביום ההגשה, קרוב ככל הניתן לשעת ההגשה. * ניתן לשדרג את המאפה בתוספת קינמון טחון, אגוזים או שקדים קצוצים שמפזרים על בצק העלים לפני הגלגול לשבלולים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |