מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. רלוונטי מאד לפונים בשפה העברית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

mako
פרסומת

עוגת שוקולד תפוז עשירה

עוגה סופר עשירה שהולכת עד הסוף עם שוקולד אמיתי בפנים (וגם בחוץ, נו, ברור), טעמי תפוז שמעניקים לה עומק ותחכום ועוד לא התחלנו לדבר על הלוק ההורס שלה. חצי שעה עבודה בדרך לתהילת עולם. וכן, אפשר גם פרווה

ענבל לביא
mako אוכל
עוגת שוקולד תפוז
עוגת שוקולד תפוז|צילום: ענבל לביא, mako אוכל
הקישור הועתק

זמן עבודה

חצי שעה

זמן כולל

שעתיים

רמת קושי

כל אחד יכול

כשרות

חלבי

המרכיבים

טבלת המרות

(לתבנית בקוטר 24 ס"מ):

  • 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 250 גרם (כוס ושלושת רבעי) קמח
  • 80 גרם (חצי כוס ועוד כף) קקאו
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • 100 גרם (כוס) שקדים טחונים
  • קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
  • 400 גרם (2 כוסות) סוכר
  • 240 מ"ל (כוס) מיץ תפוזים, סחוט טרי
  • 360 מ"ל (כוס וחצי) חלב
  • 200 גרם (כוס) שמן
  • 5 ביצים בטמפרטורת החדר
  • כפית מלח מחוקה

לציפוי ועיטור:

  • 125 מ"ל (חצי גביע) שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 2 כפות ליקר תפוזים (לא חובה)
  • זסטים או קליפה מגוררת מתפוז גדול

אופן ההכנה

01

מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה העולה מעט מעל גובה הדפנות.

02

ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר ומניחים בצד. מנפים לקערה גדולה קמח, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים שקדים טחונים, קליפת תפוז מגוררת ו-330 גרם (כוס ושני שליש) מכמות הסוכר.

03

בקערה נפרדת מערבבים מיץ תפוזים, חלב ושמן.

04

מקציפים במערבל חשמלי את הביצים השלמות עם המלח ויתרת הסוכר במשך 5 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בכמה פעמים את החומרים היבשים לסירוגין עם הנוזלים תוך ערבול רק עד לקבלת תערובת אחידה (הבלילה מתקבלת נוזלית למדי וזה בסדר). מוסיפים שוקולד מומס ומערבלים קלות להטמעה.

04

יוצקים לתבנית ואופים במשך כ-70 דקות (שעה ועשרה), עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים היטב.

05

ממיסים במיקרוגל את חומרי הציפוי ומערבבים לקבלת תערובת חלקה. מצננים היטב ויוצקים על העוגה. מעטרים סביב בזסטים של תפוז.

* לגירסת הפרווה המירו את החלב במתכון בחלב סויה או במים, ואת השמנת המתוקה בציפוי בחלב קוקוס או בשמנת צמחית.

לבלוג של ענבל –פיית העוגיות

מצאתם טעות לשון?