אוכל
אוכל
עוגה לשבת

פאי מהיר של מסקרפונה וריבת חלב

בשביל היפיוף הזה לא תצטרכו להפעיל תנור, וגם ככה בחום הזה יתחשק לכם קינוח קריר. יש לו תחתית פריכה ואגוזית, מילוי קרמי מפנק ומלמעלה סיומת של ריבת חלב ופקאנים. לוק מהמם וממש קצת עבודה

|mako אוכל| פורסם07:00
פאי מהיר של מסקרפונה וריבת חלב (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.5232reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקלתית:

  • 150 גרם ביסקוויטים
  • 50 גרם פקאנים קלויים (לא מומלחים)
  • רבע כפית קינמון טחון
  • 100 גרם חמאה, מומסת

למלית:

  • 250 גרם (גביע) מסקרפונה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה

לציפוי:

  • 150 גרם (חצי כוס) ריבת חלב
  • 1-2 כפות חלב חם
  • 160 מ"ל (שני שליש כוס) שמנת מתוקה
  • 1 כף אבקת סוכר
  • פקאנים קלויים (לא מומלחים), לקישוט

אופן ההכנה:

1לקלתית: טוחנים במעבד מזון ביסקוויטים, פקאנים וקינמון לפירורים דקים ככל הניתן. מוסיפים חמאה ומערבבים לתערובת לחה.

2מהדקים לתחתית ולדפנות של תבנית פאי 24 ס"מ, ומקפיאים לחצי שעה-שעה.

3למלית קרם מסקרפונה: מקציפים קלות במיקסר את המסקרפונה עם אבקת סוכר ותמצית וניל לריכוך, מוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה תוך כדי הקצפה עד לקבלת קרם יציב. משטחים את הקרם בקלתית.

לבלוג של ענבל - פיית העוגיות

4לציפוי ועיטור: מוסיפים לריבת החלב את החלב החם בהדרגה ולפי הצורך, רק עד לקבלת ציפוי חלק. מצננים מעט ומשטחים על מלית הגבינה בשכבה אחידה. מעבירים לקירור ל-3 שעות או יותר.

פאי מהיר של מסקרפונה וריבת חלבבמילה אחת - פינוק|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

5לעיטור: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה, מעבירים לשקית זילוף עם צנתר חלק ומעטרים את הפאי סביב בתלוליות של קרם. מקשטים בפקאנים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il