
המצרכים :לתחתית:
לעוגת גבינה:
לעיטור (לא חובה):
אופן ההכנה:1לתחתית: מחממים תנור ל-150 מעלות. מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויט עם סוכר דמררה וחמאה מומסת, ומהדקים היטב בעזרת תחתית של כוס לתבנית 24 ס"מ עם תחתית מרופדת בנייר אפייה. 2לעוגת הגבינה: מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הבלילה פרט לביצים. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת חלקה. >> עוד מתוקים? בואו לבלוג של ענבל 3יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים שעה וחצי עד שהעוגה יציבה למראה אך עדיין רוטטת מעט במרכז. מכבים תנור ומניחים לעוגה להצטנן בפנים במשך שעה. מעבירים לקירור למשך הלילה. 4לעיטור (אל דאגה, העוגה מעולה גם בלעדיו): מסירים מהתפוז את קליפתו בעזרת קולפן (ללא החלק הלבן) וחותכים בסכין לרצועות דקות. 5מביאים לרתיחה בסיר קטן את הסוכר והמים, מוסיפים את קליפת התפוז, מנמיכים מעט להבה ומבשלים תוך בעבוע קל כ-12-15 דקות, עד שהקליפות הופכות מעט שקופות. מוציאים את הקליפות מהסיר בעזרת מזלג ומפזרים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מצננים ומעטרים את העוגה סביב. * מי שלא אוהב את המרירות של קליפות התפוז יכול להרתיח אותן קודם בסיר קטן עם מים עד כיסוי, ולשפוך את המים. ניתן לחזור על פעולה זו פעמיים-שלוש להסרת המרירות, ולאחר מכן להמשיך לשלב הבישול בסירופ הסוכר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |