המצרכים :המצרכים (תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה 24 ס"מ):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית בחמאה רכה. 2 מערבבים בקערה גדולה את השמן, החמאה, הקמח והסוכר לכדי תערובת פירורית. מוציאים חצי כוס מהתערובת ושומרים בצד. 3 מוסיפים לקערה ביצים, שמנת חמוצה, שוקולד לבן, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 4 מפוררים את העוגיות (השיטה המוצלחת ביותר היא להכניס אותן לשקית ניילון ולדפוק בפטיש שניצלים). מעבירים שלושת רבעי מהכמות לתערובת העוגה ומערבבים מעט. 5 מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת. 6 מוסיפים את יתרת פירורי העוגיות לקערה עם הפירורים ששמרנו בצד, מערבבים מעט ומפזרים באופן שווה על פני העוגה שבתבנית. 7 אופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. 8 מוציאים, מצננים מעט, מחלצים מהתבנית בזהירות ומגישים. טיפים: • אם הכנתם את העוגה בתבנית קוגלהוף, תנו לה להתקרר ואז הפכו אותה על צלחת גדולה. • אל תפחדו שעוגיות ייפלו כיוון שהן תפוסות היטב בעזרת פירורי הבצק. לאחר שהפכתם את העוגה הפכו אותה שוב על צלחת הגשה והגישו. • רוצים לקצר תהליכים? ניתן לקצוץ את השוקולד הלבן במקום להמס אותו, ולהוסיף לתערובת העוגה יחד עם פירורי העוגיות. • רוצים עוד יותר לקצר תהליכים, ולוותר על הפירורים מלמעלה? הכינו את העוגה על פי ההוראות וותרו על השלב שבו מוציאים חצי כוס מהתערובת. עגולה, יפה ומפנקת | צילום: קרן אגם, mako אוכללבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |