אוכל
אוכל
עוגה לשבת

מגולגלות תמרים וטחינה

גם את העוגיות הכי קלאסיות בצנצנת אפשר להכין טוב, ואפשר להכין מעולה. אנחנו מאסכולת המעולה - ובזכות זה אתם מקבלים את המתכון הזה, לעוגיות תמרים פשוטות אך מבריקות עם טאץ' קטן של טחינה

|mako אוכל| פורסם07:23
מגולגלות תמרים וטחינה  (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.8179reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (ל-2 רולדות):

  • 315 גרם (שתי כוסות ורבע) קמח
  • 40 גרם (4 כפות שטוחות) קורנפלור
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
  • 60 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר
  • קמצוץ מלח
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 80 מ"ל (שליש כוס) שמנת מתוקה

למילוי:

  • שני שליש קופסת ממרח תמרים
  • 80 גרם (שליש כוס) טחינה גולמית
  • 50 גרם (חצי כוס) שקדים טחונים
  • אבקת סוכר, לפידור

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מערבבים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה, אבקת הסוכר והמלח. מוסיפים את קוביות החמאה ותמצית הווניל ומעבדים לפירורי בצק. מוסיפים את השמנת המתוקה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקירור לשעה.

2מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח קלות לעלה מלבני ודק.

>> לבלוג של ענבל -פיית העוגיות

3ממלאים: מורחים על כל יריעת בצק שכבה אחידה של ממרח תמרים, מטפטפים מעל את הטחינה הגולמית ומשטחים בעדינות לשכבה דקיקה. מפזרים שקדים טחונים בשכבה דקיקה ומהדקים קלות.

4מגלגלים את יריעות הבצק בעדינות לרולדות הדוקות. מסדרים את הרולדות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים לקירור לשעה.

5מחממים תנור ל-170 מעלות. מסמנים על הרולדות חתכים במרווחים של 2 ס"מ בעזרת סכין חדה, ואופים 25-35 דקות עד להזהבה.

6מצננים היטב, פורסים כל רולדה לפרוסות בסכין חדה ומנפים מעל אבקת סוכר. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il