
עוגת גבינה קלה קלההיא לא מושלמת ולא מלכותית, היא נסדקת באפייה ב-100 אחוז מהמקרים ואין לה אפילו קרם שיכסה את זה. אחרי שאמרנו את כל זה, נספר לכם רק שמדובר בעוגה מעולה, שבלי להגזים - לסוגה היא פשוט מושלמת![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לעוגה (תבנית פיירקס 20*30):
לקישוט:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב סטטי (לא טורבו). בתחתית התנור מניחים תבנית עם מים רותחים, ליצירת אדים. 2מקציפים במיקסר את הביצים בשלמותן. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף במשך כ-7 דקות, עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה. 3מוסיפים לקערת המיקסר גבינה לבנה, גבינת שמנת ושמנת חמוצה וממשיכים להקציף עד איחוד. 4מערבבים בקערה נפרדת קמח ואינסטנט פודינג וניל. עוגת גבינה קלה - כל התבנית|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל5מוסיפים לקערת הקמח כמחצית מתערובת הגבינות והביצים וטורפים היטב לקבלת בלילה אחידה ללא גושים. 6מעבירים את הבלילה עם הקמח לקערת המיקסר וטורפים לאיחוד מלא ולבלילה חלקה ואחידה. 7משמנים את התבנית ושופכים פנימה את הבלילה. מיישרים מעט ואופים 10 דקות. 8מורידים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עוד כשעה עד שעה ועשרים, עד הזהבה מלאה. 9מוציאים את העוגה ומניחים לה להצטנן בטמפרטורת החדר כחצי שעה. מעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות. 10מפזרים אבקת סוכר ומגישים. לבלוג של עדי -עדיקוש ** העוגה תישמר מכוסה היטב במקרר למשך כשבוע. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |