
זהירות, אל תסובבו את הגב למאפה הזהרכות ממכרת של לחם, יחד עם חמאתיות מפנקת של עוגת שמרים, ניחוחות עזים של קינמון ומבנה שדורש לתלוש רק עוד כדור אחד אחרון. ראו הוזהרתם, לחם הקופים הזה ייעלם לפני שתספיקו להביא מפית![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (לתבנית קוגלהוף קוטר 24):
לציפוי:
אופן ההכנה:1מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את הביצה והחלב ומתחילים ללוש במהירות נמוכה. מוסיפים את החמאה ולשים עוד 5 דקות. מוסיפים מלח ולשים עוד 10 דקות. הבצק אמור להתקבל מעט דביק. 2מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה בטמפרטורת החדר. 3מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים מעט עד לעובי של חצי ס"מ. 4חותכים את הבצק בעזרת גלגלת לריבועים קטנטנים (הם לא צריכים להיות שווים). 5מגלגלים כל ריבוע לכדור קטן ומניחים בצד. לחם קופים מינוס ביס|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל לחם קופים מינוס הרבה ביסים|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל6מצפים את הכדורים: מערבבים את הסוכר והקינמון בקערה. לוקחים כדור בצק, מצפים בחמאה מומסת ומעבירים לקערת הסוכר. מצפים היטב ומניחים בתבנית קוגלהוף (אם היא לא נון סטיק כדאי לשמן אותה בחמאה). חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים. 7מועכים מעט עם כפות הידיים את החלק העליון של הכדורים ומתפיחים בטמפרטורת החדר על להכפלת הנפח. 8מחממים תנור ל-170 מעלות, מצב סטטי. 9אופים את לחם הקופים 40-45 דקות, עד שהוא מזהיב בחלקו העליון. מוציאים ומצננים 20 דקות. 10הופכים את לחם הקופים על צלחת הגשה, מחכים כמה דקות ומרימים את התבנית. 11מגישים חמים. לבלוג של עדי -עדיקוש ** לחם הקופים יישמר בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3 ימים. המתכון פורסם כאן לראשונה באוגוסט 2022 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |