
חיתוכיות סמורסאנחנו לא מגזימים - הקינוח הזה הוא שיא השיאים, אפילו שהוא מורכב רק מפתי בר, חמאה, שוקולד ומרשמלו. מצד שני, עם 4 מרכיבים כאלה איפה בדיוק אפשר לטעות. כמו הסמורס של האמריקאים, רק שווה פי 100![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית מרובעת 20*30 ס"מ:
אופן ההכנה:1מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. 2מכינים את התחתית: מערבבים בקערה את הפתיבר הטחון והחמאה המומסת לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים היטב בעזרת גב של כף או כוס. 3אופים את התחתית 10 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים. חיתוכיות סמורס. 4 מרכיבים ודי|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל וכלום עבודה!|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל4ממיסים את השוקולד בפולסים של 30 שניות במיקרו. מערבבים עד שאחיד ומשטחים על התחתית (רצוי בעזרת פאלטה קטנה). אפשרות נוספת: מפזרים את השוקולד על התחתית ומכניסים לתנור לרגע, עד שהשוקולד נמס. מוציאים ומורחים על כל שטח התבנית (אפשר לעשות את זה גם עם טבלאות שוקולד שלמות). 5מעבירים למקפיא ל-20 דקות. 6מפזרים את המרשמלו ושורפים בעזרת ברנר. אין ברנר? 5 דקות בתנור (200 מעלות, טורבו) יעשו את עבודה. 7אוכלים מיד, או מקפיאים לשעה וחותכים לריבועים. מהר, לפני של"ג בעומר ייגמר|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכלבתיאבון! תגיות:מרשמלו ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |