אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

חיתוכיות סמורס

אנחנו לא מגזימים - הקינוח הזה הוא שיא השיאים, אפילו שהוא מורכב רק מפתי בר, חמאה, שוקולד ומרשמלו. מצד שני, עם 4 מרכיבים כאלה איפה בדיוק אפשר לטעות. כמו הסמורס של האמריקאים, רק שווה פי 100

|mako| פורסם16:24
חיתוכיות סמורס (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
Rating:4.642reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית מרובעת 20*30 ס"מ:

  • 150 גרם פתיבר, טחון דק
  • 75 גרם חמאה, מומסת
  • 300 גרם שוקולד מריר או חלב
  • 150 גרם מיני מרשמלו (או מרשמלו רגיל גזור לרבעים)

אופן ההכנה:

1מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.

2מכינים את התחתית: מערבבים בקערה את הפתיבר הטחון והחמאה המומסת לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים היטב בעזרת גב של כף או כוס.

3אופים את התחתית 10 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים.

חיתוכיות סמורס. 4 מרכיבים ודיחיתוכיות סמורס. 4 מרכיבים ודי|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכלחיתוכיות סמורס. וכלום עבודה!וכלום עבודה!|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

4ממיסים את השוקולד בפולסים של 30 שניות במיקרו. מערבבים עד שאחיד ומשטחים על התחתית (רצוי בעזרת פאלטה קטנה). אפשרות נוספת: מפזרים את השוקולד על התחתית ומכניסים לתנור לרגע, עד שהשוקולד נמס. מוציאים ומורחים על כל שטח התבנית (אפשר לעשות את זה גם עם טבלאות שוקולד שלמות).

5מעבירים למקפיא ל-20 דקות.

6מפזרים את המרשמלו ושורפים בעזרת ברנר. אין ברנר? 5 דקות בתנור (200 מעלות, טורבו) יעשו את עבודה.

7אוכלים מיד, או מקפיאים לשעה וחותכים לריבועים.

חיתוכיות סמורס. מהר, לפני של"ג בעומר ייגמרמהר, לפני של"ג בעומר ייגמר|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדיקוש

לעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!

תגיות:מרשמלו
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il