
עוגת שכבות שוקולד חגיגיתהעוגה הכי חגיגית שיש: 4 שכבות של עוגה שוקולדית (הרוויון עושה לה פלאים), בין כל שכבה קרם שוקולדי עשיר ומסביב עוד קצת, שלא יחסר. אם רוצים - כמובן שמוסיפים גם סוכריות, אבל רק בסוף, אחרי שהכל התייצב![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
נדרשת כאן השקעה, נכון, אבל כמה שזה משתלם בסוף כשכולם מתפעלים מהיופי והטעם. ראשית: מומלץ ורצוי להכין את העוגה יום קודם כולל הגנאש וכל השכבות. במתכון אני משתמשת בשמנת צמחית כי מצאתי שהיא הכי תורמת ליציבות. אבל כמובן שאפשר להחליף גם לשמנת מתוקה רגילה. ותזכרו שגם אם הציפוי לא יוצא מושלם, הכל בסדר, מטבח ביתי זה לא קונדיטוריה ומי שתכינו לכבודו את העוגה יהיה אסיר תודה בכל מקרה. בהצלחה ובתיאבון. המצרכים :לעוגות:
לקרם השוקולד:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות. 2מערבבים במיקסר עם וו בלון ביצים, שמן וריוויון על מהירות נמוכה. 3מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב. 4מוסיפים קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וממשיכים לערבב עד איחוד החומרים. 5מוסיפים את המים הרותחים עם הקפה בהדרגה - חצי כוס - ומערבבים עד בלילה אחידה. לאחר מכן מוסיפים את יתר המים. מוסיפים גם את המלח. 6משמנים היטב 4 תבניות בקוטר 22 ס"מ (או שמרפדים רינג בנייר אפייה) וכשהבלילה אחידה וללא גושים, יוצקים אותה באופן שווה ל-4 התבניות. 7אופים את העוגות כ 25-30 דקות (אם אופים ברינג אחד גדול - מכפילים את משך האפייה). 8מצננים את העוגות לטמפרטורת חדר ושומרים במקרר עד הרכבת העוגה. 9מכינים את קרם השוקולד: ממיסים בפולסים במיקרוגל שוקולד מריר ו-250 מ"ל שמנת (או בבאן מרי). מעבירים למקרר ל-4 שעות (או למקפיא לשעתיים אם רוצים לקצר תהליכים). 10ממשיכים רק אחרי שהגנאש כבר קר: מקציפים במיקסר 500 מ"ל שמנת, סוכר, אינסטנט פודינג שוקולד, חלב, וקקאו ומקציפים עד לקבלת קצפת כמעט יציבה. 11מוסיפים למיקסר את הגנאש הקר וממשיכים להקציף רק עד לקבלת קרם יציב (יש להימנע מהקפצת יתר שעלולה לשבור את הקרם!). מעבירם רבע מכמות הקערה ושומרים בצד. לבלוג של עדי -עדיקוש 12ממשיכים בהרכבת העוגה: מוציאים את העוגות מהקירור, מחלצים כל עוגה מהתבנית ומניחים על נייר אפייה. עכשיו יש 2 אפשרויות: לקרוץ כל עוגה עם רינג בקוטר 20 ס"מ או להשאיר את העוגות בקוטר הזה - כך או כך, ממשיכים אותו דבר מכאן. 13מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת הגשה או תחתית קשיחה, מורחים כמה כפות מקרם השוקולד ומשטחים לשכבה ישרה.
בתיאבון! 14מניחים עוד שכבת עוגה וחוזרים על פעולת מריחת והשטחת הקרם, וכך עם שאר שכבות העוגה. מסיימים עם קרם למעלה. 15עם שארית הקרם מצפים את העוגה מסביב. ניתן להיעזר בפלטה לשיטוח הקרם, אבל אם בכל מקרה תכסו אותה בסוכריות - הקרם לא חייב להיות אחיד. 16כשכל העוגה מצופה בקרם, מעבירים אותה לקירור והתייצבות ללילה שלם לפחות (אפשר גם במקפיא למי שמעדיף לחסוף זמן). 17אחרי שהעוגה התייצבה במקרר - ניתן לקשט בסוכריות אם רוצים - ולהגיש. בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |