אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

עוגת שכבות שוקולד חגיגית

העוגה הכי חגיגית שיש: 4 שכבות של עוגה שוקולדית (הרוויון עושה לה פלאים), בין כל שכבה קרם שוקולדי עשיר ומסביב עוד קצת, שלא יחסר. אם רוצים - כמובן שמוסיפים גם סוכריות, אבל רק בסוף, אחרי שהכל התייצב

|mako אוכל| פורסם07:00
עוגת שכבות שוקולד עם סוכריות (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
Rating:4.490reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהלילה שלם
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

נדרשת כאן השקעה, נכון, אבל כמה שזה משתלם בסוף כשכולם מתפעלים מהיופי והטעם. ראשית: מומלץ ורצוי להכין את העוגה יום קודם כולל הגנאש וכל השכבות.

במתכון אני משתמשת בשמנת צמחית כי מצאתי שהיא הכי תורמת ליציבות. אבל כמובן שאפשר להחליף גם לשמנת מתוקה רגילה.

ותזכרו שגם אם הציפוי לא יוצא מושלם, הכל בסדר, מטבח ביתי זה לא קונדיטוריה ומי שתכינו לכבודו את העוגה יהיה אסיר תודה בכל מקרה. בהצלחה ובתיאבון.

המצרכים :

לעוגות:

  • 330 גרם קמח
  • 98 גרם קקאו
  • 400 גרם סוכר לבן ( 2 כוסות )
  • 3 כפיות סודה לשתייה
  • 1 וחצי כפיות אבקת אפייה
  • שלושת רבעי כוס שמן קנולה
  • 3 ביצים
  • כוס וחצי ריוויון
  • כוס וחצי מים רותחים + כפית קפה
  • קורט מלח

לקרם השוקולד:

  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 750 מ"ל שמנת צמחית
  • שלושת רבעי כוס חלב
  • 4 כפות אינסטנט פודינג שוקולד
  • 4 כפות קקאו
  • 5 כפות סוכר

לקישוט:

  • סוכריות צבעוניות (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות.

2מערבבים במיקסר עם וו בלון ביצים, שמן וריוויון על מהירות נמוכה.

3מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב.

4מוסיפים קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וממשיכים לערבב עד איחוד החומרים.

5מוסיפים את המים הרותחים עם הקפה בהדרגה - חצי כוס - ומערבבים עד בלילה אחידה. לאחר מכן מוסיפים את יתר המים. מוסיפים גם את המלח.

6משמנים היטב 4 תבניות בקוטר 22 ס"מ (או שמרפדים רינג בנייר אפייה) וכשהבלילה אחידה וללא גושים, יוצקים אותה באופן שווה ל-4 התבניות.

7אופים את העוגות כ 25-30 דקות (אם אופים ברינג אחד גדול - מכפילים את משך האפייה).

8מצננים את העוגות לטמפרטורת חדר ושומרים במקרר עד הרכבת העוגה.

9מכינים את קרם השוקולד: ממיסים בפולסים במיקרוגל שוקולד מריר ו-250 מ"ל שמנת (או בבאן מרי). מעבירים למקרר ל-4 שעות (או למקפיא לשעתיים אם רוצים לקצר תהליכים).

10ממשיכים רק אחרי שהגנאש כבר קר: מקציפים במיקסר 500 מ"ל שמנת, סוכר, אינסטנט פודינג שוקולד, חלב, וקקאו ומקציפים עד לקבלת קצפת כמעט יציבה.

11מוסיפים למיקסר את הגנאש הקר וממשיכים להקציף רק עד לקבלת קרם יציב (יש להימנע מהקפצת יתר שעלולה לשבור את הקרם!). מעבירם רבע מכמות הקערה ושומרים בצד.

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

12ממשיכים בהרכבת העוגה: מוציאים את העוגות מהקירור, מחלצים כל עוגה מהתבנית ומניחים על נייר אפייה. עכשיו יש 2 אפשרויות: לקרוץ כל עוגה עם רינג בקוטר 20 ס"מ או להשאיר את העוגות בקוטר הזה - כך או כך, ממשיכים אותו דבר מכאן.

13מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת הגשה או תחתית קשיחה, מורחים כמה כפות מקרם השוקולד ומשטחים לשכבה ישרה.

פרוסת עוגת שכבות שוקולד עם סוכריותפרוסת עוגת שכבות שוקולד עם סוכריות|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

בתיאבון!

14מניחים עוד שכבת עוגה וחוזרים על פעולת מריחת והשטחת הקרם, וכך עם שאר שכבות העוגה. מסיימים עם קרם למעלה.

15עם שארית הקרם מצפים את העוגה מסביב. ניתן להיעזר בפלטה לשיטוח הקרם, אבל אם בכל מקרה תכסו אותה בסוכריות - הקרם לא חייב להיות אחיד.

16כשכל העוגה מצופה בקרם, מעבירים אותה לקירור והתייצבות ללילה שלם לפחות (אפשר גם במקפיא למי שמעדיף לחסוף זמן).

17אחרי שהעוגה התייצבה במקרר - ניתן לקשט בסוכריות אם רוצים - ולהגיש.

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il