
בורקס סביח של עדיקושהמתכון אולי מורכב מכמה הכנות ונדרשת כאן השקעה, אבל התוצאה? וואו, אין ארוחות בוקר מפנקות כאלה - בורקס גבינה פריך עם תוספת פרוסות חצילים, ביצה קשה, תפוח אדמה וירקות. ארוחה שלמה בתוך משולש שובב אחד וטעים![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לבורקס:
למלית:
לתוספות:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-190 מעלות על תכנית טורבו. 2מתחילים בהכנת התוספות: פורסים את החציל לפרוסות עבות, מסדרים על מגש, ממליחים ומניחים בצד להגרת נוזלים לחצי שעה לפחות.מייבשים היטב את החצילים ככל הניתם ומטגנים בשמן חם או אופים בתנור על 180 מעלות עד הזהבה (מומלץ להבריש לפני האפייה בשמן זית). 3מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לפרוסות ומבשלים עד ריכוך. 4קוצצים את הירקות לסלט (אפשר כמובן להשתמש באילו ירקות שרוצים - להוסיף או להשמיט לפי טעמכם). בורקס גבינה ותוספות שהופכות אותו לסביח פריך נפלא|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל5עוברים להכנת הבורקס: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. פותחים את בצק העלים על משטח עבודה וחותכים לריבועים (בסך הכל 12). באמצע כל ריבוע מניחים כף של מלית הגבינות וסוגרים לצורת משולש. מסדרים את הבורקס על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומקשטים עם שומשום. 6מכניסים לאפייה כ-15 דקות או עד הזהבה מלאה. מוציאים מהתנור ומחכים לפחות 10 דקות לצינון. 7מרכיבים את הבורקס סביח: פותחים את הבורקס באמצע כמו כריך, מורחים טחינה, מוסיפים חציל, תפוח אדמה, פרוסות של ביצה קשה, סלט, פטרוזיליה וחריף אם רוצים. מגש יפהפה של בורקס סביח|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכלבתיאבון! * ניתן להכין את כל התוספות יום מראש ולשמור במקרר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |