
בקלאווה לא לפי הספרהכירו שיטה חדשה להכנת בקלאווה, שהיא גם קלה יותר, גם מהירה יותר וגם מייצרת תבנית יפהפייה בקטע חריג. לא צריך קרדיט, רק תבטיחו לנו שתנסו![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית מלבנית 20*30 ס"מ:
לסירופ סוכר:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מניחים 3 דפי פילו על משטח עבודה, מברישים במעט חמאה את הדף העליון, מפזרים חופן אגוזים ומגלגלים לגליל. 3ממשיכים כך עם שאר דפי הפילו. 4מסדרים את הגלילים בתבנית אפייה משומנת היטב היטב. 5פורסים את הגלילים בסכין ומוזגים את החמאה שנשארה מלמעלה כך שתיכנס בין החריצים (זכרו שכמעט שלא שימנו את דפי הפילו). 6אופים עד הזהבה מלאה, 25-30 דקות. 7בינתיים מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה בקלחת רחבה מים, סוכר ומיץ לימון. 8כשהבקלאווה יוצאת מהתנור מיד מוזגים עליה את סירופ הסוכר. 9מקשטים עם פיסטוק או אגוזים (לא חובה), מצננים מעט ומגישים. בקלאווה לא לפי הספר. השיטה של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי -עדיקוש ** הבקלאוות יישמרו עד 3 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |