אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

בקלאווה לא לפי הספר

הכירו שיטה חדשה להכנת בקלאווה, שהיא גם קלה יותר, גם מהירה יותר וגם מייצרת תבנית יפהפייה בקטע חריג. לא צריך קרדיט, רק תבטיחו לנו שתנסו

|mako אוכל| פורסם06:30
בקלאווה לא לפי הספר (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
Rating:3.637reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית מלבנית 20*30 ס"מ:

  • חבילת דפי פילו (כ-40 עלים) מופשרים על פי הוראות היצרן
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • 2 וחצי כוסות אגוזים טחונים (אגוזי מלך, פיסטוקים ומה שאוהבים)

לסירופ סוכר:

  • כוס מים
  • כוס סוכר
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מניחים 3 דפי פילו על משטח עבודה, מברישים במעט חמאה את הדף העליון, מפזרים חופן אגוזים ומגלגלים לגליל.

3ממשיכים כך עם שאר דפי הפילו.

4מסדרים את הגלילים בתבנית אפייה משומנת היטב היטב.

5פורסים את הגלילים בסכין ומוזגים את החמאה שנשארה מלמעלה כך שתיכנס בין החריצים (זכרו שכמעט שלא שימנו את דפי הפילו).

6אופים עד הזהבה מלאה, 25-30 דקות.

7בינתיים מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה בקלחת רחבה מים, סוכר ומיץ לימון.

8כשהבקלאווה יוצאת מהתנור מיד מוזגים עליה את סירופ הסוכר.

9מקשטים עם פיסטוק או אגוזים (לא חובה), מצננים מעט ומגישים.

בקלאווה לא לפי הספר. השיטה של עדיקושבקלאווה לא לפי הספר. השיטה של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** הבקלאוות יישמרו עד 3 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il