
לחמניות קקאו שוקולד צ'יפסשעון הקיץ נכנס מחר לתוקף, ולמרות שהחופש הגדול עוד רחוק מאוד - היפהפיות האלה גרמו לנו להיזכר בשוקו ולחמנייה. בזכות הקקאו יש כאן אקסטרה צבע וטעם, ולא קל להתאפק עד שיתקרר ונוכל לתת כבר ביס ביופי הזה![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :ל-12 לחמניות:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מערבבים מעט בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, קקאו, שמרים וסוכר. מוסיפים ביצה, חלב, חמאה, וניל וממשיכים ללוש במשך 7-10 דקות. לקראת הסוף מוסיפים את השוקולד צ׳יפס והמלח וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד וחלק ומעט דביק. 2מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומכניסים להתפחה במקרר למשך הלילה או עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר. לחמניות קקאו שוקולד צ'יפס רכות ועגלגלות|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל3אחרי שתפח, מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל- 12 כדורים שווים. מכדררים מעט כל כדור ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה,כששומרים על מרווחים בין כל לחמנייה (הן עומדות לתפוח). 4מניחים את הכדורים להתפחה נוספת בין חצי שעה לשעה ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות כל מצב סטטי. 5אחרי שתפחו, מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים מעט סוכר גבישי (לא חובה) ומכניסים לאפייה כ-25 דקות או עד שהלחמניות יציבות ומעט שחומות. 6מצננים ואוכלים. לחמניות קקאו שוקולד צ'יפס (וסוכר גבישי)|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי -עדיקוש * הלחמניות נשארות במיטבן ביומיים הראשונים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |