אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

לחמניות קקאו שוקולד צ'יפס

שעון הקיץ נכנס מחר לתוקף, ולמרות שהחופש הגדול עוד רחוק מאוד - היפהפיות האלה גרמו לנו להיזכר בשוקו ולחמנייה. בזכות הקקאו יש כאן אקסטרה צבע וטעם, ולא קל להתאפק עד שיתקרר ונוכל לתת כבר ביס ביופי הזה

|mako אוכל| פורסם07:05
לחמניות קקאו שוקולד צ'יפס של עדיקוש (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
Rating:512reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-12 לחמניות:

  • 500 גרם קמח
  • כף קקאו גדושה
  • 25 גרם שמרים טריים/כף שמרים יבשים
  • 70 גרם סוכר
  • 1 ביצה
  • כוס חלב (240 מ"ל)
  • 60 גרם חמאה רכה
  • כפית מחית/תמצית וניל
  • 250 גרם שוקולד צ׳יפס
  • קורט מלח
  • ביצה טרופהל'ה להברשה

לעיטור:

  • סוכר גבישי (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מערבבים מעט בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, קקאו, שמרים וסוכר. מוסיפים ביצה, חלב, חמאה, וניל וממשיכים ללוש במשך 7-10 דקות. לקראת הסוף מוסיפים את השוקולד צ׳יפס והמלח וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד וחלק ומעט דביק.

2מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומכניסים להתפחה במקרר למשך הלילה או עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר.

לחמניות קקאו שוקולד צ'יפס רכות ועגלגלותלחמניות קקאו שוקולד צ'יפס רכות ועגלגלות|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

3אחרי שתפח, מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל- 12 כדורים שווים. מכדררים מעט כל כדור ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה,כששומרים על מרווחים בין כל לחמנייה (הן עומדות לתפוח).

4מניחים את הכדורים להתפחה נוספת בין חצי שעה לשעה ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות כל מצב סטטי.

5אחרי שתפחו, מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים מעט סוכר גבישי (לא חובה) ומכניסים לאפייה כ-25 דקות או עד שהלחמניות יציבות ומעט שחומות.

6מצננים ואוכלים.

לחמניות קקאו שוקולד צ'יפס (וסוכר גבישי)לחמניות קקאו שוקולד צ'יפס (וסוכר גבישי)|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

* הלחמניות נשארות במיטבן ביומיים הראשונים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il