
עוגת שמרים קינמוןעוגת קינמון היא מהמאפים שאי אפשר להעביר חורף בלעדיהם. לקינוח של ארוחת שישי, עם הקפה של הבוקר או עם התה של אחה"צ - כשבאמת קר כל מה שאנחנו רוצים לידנו זה עוגת שמרים קינמון רכה ועסיסית (ותנור)![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (2 עוגות):
למלית:
לסירופ סוכר:
אופן ההכנה:1מתחילים עם הבצק: מערבבים בקערת המיקסר חלב, שמרים וסוכר. מניחים בצד ל-10 דקות. 2מחברים וו לישה, מוסיפים את הקמח ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה. 3מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב. כשמתחיל להתקבל בצק אחיד מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש לפחות 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ודביק. 4מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר, או לילה במקרר. יפה שלנוווו|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל5מכינים את מילוי הקינמון: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים עד לקבלת משחה נוחה למריחה. 6לאחר ההתפחה מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים לשני חלקים. 7מרדדים את החלק הראשון למלבן דק, מורחים מחצית מהמלית ומגלגלים לרולדה. חוצים את הרולדה לכל האורך וקולעים לצורת בורג. שיטה נוספת: יוצרים רולדה ארוכה יותר, חוצים אותה לשני גלילים וקולעים לצורת בורג (כך המלית לא תברח). 8חוזרים על הפעולות עם החלק השני של הבצק. 9מעבירים את העוגות לתבניות אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח. 10מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי (לא טורבו). 11אופים את העוגות כ-30 דקות או עד הזהבה מלאה. 12בינתיים מכינים סירופ סוכר: מחממים בקלחת קטנה מים וסוכר ומביאים לרתיחה על להבה נמוכה. 13מיד לאחר האפייה מברישים את עוגות השמרים בסירופ סוכר בנדיבות. 14מצננים, מחלצים מהתבנית ומגישים. לבלוג של עדי -עדיקוש עוגת שמרים קינמון של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל** אפשר להמיר את השמרים הטריים ב-7 גרם שמרים יבשים. ** העוגה נשמרת בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-4 ימים. תגיות:עוגת שמרים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |