
לחמניות קשר לבית ספרההתרגשות משנת הלימודים החדשה בשיא, סוף השבוע האחרון של החופש הגדול יוצא לדרך וכולם מוכנים ליום ראשון, שגם יוצא ה-1 בספטמבר. רוצים לפנק ילד/ה? קבלו מתכון ללחמנייה מושלמת לכריך מבצק חלות רך של עדיקוש![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :ל-20 לחמניות:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים שמרים וסוכר. מחברים וו לישה ומתחילים לערבב על מהירות נמוכה. מוסיפים בזרם דק את השמן והמים. ממשיכים לערבב ותוך כדי מוסיפים את המלח. לשים לפחות 10 דקות על מהירות איטית-בינונית. 2אחרי קבלת בצק חלק ואחיד מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת או ניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת חדר כשעה (עד להכפלת הנפח). 3מחממים תנור ל-175 מעלות על תכנית טורבו. 4מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-20 כדורים. 5קולעים את הלחמניות: מגלגלים כל כדור לרצועה ארוכה (אפשר לרדד כל כדור ואז לגלגל) את החלק התחתון מצמידים למרכז הרצועה ומשחילים את החלק העליון ב"לולאה" שנוצרה. את ה"לולאה" השנייה שנוצרה ברצועת הבצק הופכים ואז את קצה הרצועה השני משחילים כך שיבצבץ מלמעלה (הכי פשוט לצפות בסרטון למטה). 6מניחים את הלחמניות הקלועות להתפחה כחצי שעה. לחמניות בית ספר לפני אפייה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל7מברישים בביצה ומקשטים עם פרג (או כל מה שאוהבים). 8מכניסים לאפייה כ-25 דקות או עד הזהבה מלאה (כדאי לבדוק שגם תחתיות הלחמניות זהובות). לבלוג של עדי -עדיקוש 9מצננים וזוללים. * את הלחמניות שלא אוכלים טריות אפשר לארוז,לשמור במקפיא ולהפשיר בעת הצורך בתנור על 50 מעלות. זהו, מוכנות|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |