
עוגת בננות הפוכהמכירים את עוגת הבננות הפשוטה שמכינים בכל פעם שהבננות בקערת הפירות מתחילות להשחיר? אז יש אותה, ויש את העוגה הזאת – שהיא אותו הדבר רק בהרבה יותר סטייל![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לשכבת בננות קרמל:
לעוגה (תבנית 25*35):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי (לא טורבו). 2מתחילים עם שכבת הבננות: מרפדים תבנית 25*35 ס"מ בנייר אפייה ומסדרים את הבננות. 3מקרמלים במחבת רחבה על להבה נמוכה את הסוכר החום עד שהוא מקבל צבע זהוב. 4מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה. טורפים היטב עד קבלת קרמל זהוב. 5מוזגים את הקרמל על הבננות באופן אחיד עד כמה שאפשר (הקרמל מעט סמיך לכן נעזרים בכף). 6מכינים את בלילת העוגה: טורפים היטב בקערה ביצים, סוכר וחמאה. מוסיפים שמנת חמוצה וטורפים שוב עד איחוד. 7מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קורט מלח ובננות וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה. 8מוזגים את בלילת העוגה על שכבת הקרמל (אפשר להיעזר בכף) ומשטחים לשכבה אחידה. 9אופים כ-40 דקות, או עד הזהבה מלאה. 10מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים כשעה. 11מניחים מגש הפוך על העוגה, והופכים. מחכים כמה רגעים ומרימים את התבנית. מפרידים את נייר האפייה בזהירות ומגישים. פרוסה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי -עדיקוש ** העוגה נשמרת ארוזה היטב בטמפרטורת החדר במשך כ-3 ימים. תגיות:בננות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |