אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

קראמבל גבינה ואוכמניות בקלי קלות

חלק מהיופי של עוגות גבינה הוא הדרכים המגוונות ליהנות ממנה: גם בלילה עשירה ומפנקת, גם קראמבל חמאתי פריך וגם אוכמניות מתוקות חמצמצות. כל היופי הזה בכלום עבודה, אבל חכו שיתקרר לפני שנותנים ביס

|mako אוכל| פורסם10:42
קראמבל גבינה ואוכמניות (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
Rating:4.749reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקראמבל:

  • 400 גרם קמח
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם סוכר
  • כפית אבקת אפייה
  • ביצה
  • קורט מלח

למלית הגבינה:

  • 250 גרם ריקוטה
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 2 שמנת חמוצה
  • 100 גרם סוכר
  • 3 כפות קורנפלור
  • 2 ביצים

לשכבת האוכמניות:

  • 200 גרם אוכמניות קפואות

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות (סטטי - חום עליון ותחתון).

2מכינים את הקראמבל: מערבבים בקערת המיקסר/מעבד מזון קמח, חמאה, סוכר, אבקת אפייה, ביצה וקורט מלח, מעבדים עד לקבלת בצק קראמבל פירורי ומניחים בצד.

3מכינים את בלילת הגבינה: טורפים בקערה גבינת ריקוטה, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, סוכר וקורנפלור עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את הביצים וטורפים היטב.

4מרכיבים את העוגה: משמנים תבנית פיירקס (20X30 ס"מ) עם חמאה, מניחים בתחתית חופן פירורים מתערובת הקראמבל, מעל הפירורים יוצקים בזהירות את בלילת הגבינה. מעל הגבינה מפזרים את האוכמניות הקפואות ולבסוף מפזרים את הקראמבל בנדיבות.

5מכניסים לאפייה כ-40 דקות או עד הזהבה. מוציאים מהתנור, מחכים לצינון ומגישים בטמפרטורת חדר.

* ניתן לקשט גם עם אבקת סוכר.

* העוגה נשמרת במקרר, אך מוגשת בטמפרטורת החדר.

לבלוג של עדיקוש

לעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il