
עוגת טורט ונילעוגה נימוחה, אוורירית, יפהפייה וגבוהה שתתגאו להוציא לאורחים בסופ"ש - ואנחנו בכלל לא מדברים על שבירת הצום של יום כיפור. רוצים אותה פרווה? אין שום בעיה![]() צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako |
המצרכים :תבנית אנג'ל קייק בקוטר 25 ס"מ:
להגשה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-160 מעלות. 2מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים. 3טורפים בקערה חלמונים ושמן. מוסיפים מחצית מכמות הסוכר וטורפים שוב. 4מוסיפים בהדרגה קמח וחלב וטורפים היטב. מוסיפים אבקת אפייה, מלח ותמצית וניל וטורפים שוב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים. 5מקציפים את החלבונים במיקסר בעזרת וו בלון: בהתחלה על מהירות בינונית וכאשר מתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את מחצית הסוכר שנותר. ממשיכים להקציף על מהירות גבוהה עד היווצרות קצף מבריק, חלק ויציב. 6מעבירים שליש מקציפת החלבונים אל קערת החלמונים ומקפלים.ממשיכים עם שליש שני ולאחר מכן עם השליש האחרון בעדינות עד שאין גושים(את החלק האחרון אפשר לקפל מעט עם מטרפה). 7מעבירים את הבלילה לתבנית לא משומנת (!) כך שתגיע עד לשלושת רבעי מגובה התבנית. אם נותרה בלילה - אפשר לאפות את השארית בתבנית נוספת. 8מיישרים מעט את החלק העליון ואופים כשעה ו-10 דקות (אם רוצים לבדוק את העוגה - מחכים לפחות שעה עד שפותחים את דלת התנור). כשהעוגה זהובה וקפיצית למגע - היא מוכנה. 9מוציאים את העוגה מהתנור, הופכים בזהירות את התבנית ומעמידים אותה על הרגליים (אם לא משתמשים בתבנית אנג'ל קייק אפשר להשתמש גם בתבנית פלא בקוטר 25 ס"מ). מחכים לצינון כ-3 שעות ואפשר גם לילה. 10לאחר צינון מלא מחלצים את העוגה, מעבירים בזהירות לצלחת הגשה ומפדרים באבקת סוכר. לבלוג של עדי -עדיקוש * העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כ-4 ימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |