אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

חיתוכיות לימון אפויות

בשבת הקרובה, עם הקפה הראשון של הבוקר והעיתונים, אנחנו מתכוונים להתפנק על חיתוכית או שתיים מהתבנית הזו, שהיא כל כך פשוטה וכל כך חכמה וטעימה. אם אתם יודעים מה טוב - תעשו כמונו

|mako אוכל| פורסם07:09
חיתוכיות לימון אפויות  (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
Rating:4.6106reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתחתית בצק פריך (תבנית 20*20 ס"מ):

  • 115 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 140 גרם קמח
  • 50 גרם סוכר לבן
  • קורט מלח
  • קורט אבקת אפייה

לשכבת הלימון:

  • 1 כוס סוכר לבן
  • 2 כפות קמח
  • שני שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 3 ביצים

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות.

2מכינים את התחתית: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה, עד לקבלת בצק אחיד.

3משטחים את הבצק בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים אפייה חלקית, כ-20 דקות (הבסיס לא ישנה את צבעו). מצננים מעט.

4מורידים את חום התנור ל-160 מעלות.

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

חיתוכיות לימון  חיתוכיות לימון|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

5מכינים את שכבת הלימון: טורפים היטב בקערה סוכר, קמח ומיץ לימון. מוסיפים את הביצים וטורפים שוב עד לקבלת בלילה חלקה ונוזלית.

6מוזגים את הבלילה בזהירות אל התבנית עם הבסיס. אופים כ-30 דקות או עד שהקרם מתייצב אך נשאר מעט רוטט.

7מניחים לצינון של כחצי שעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר להתייצבות של שלוש שעות.

8מחלצים את העוגה מהתבנית, מפדרים באבקת סוכר וחותכים ל-16 ריבועים (או כמה שרוצים). שומרים בקופסה אטומה במקרר.

תגיות:חיתוכיות
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il