
צמת בצק עלים עם קרם שקדים ותפוחיםהמאפה הזה יכול להיות יופי של קינוח לשולחן החג, אבל הוא גם בהחלט יפאר את כל שאר הימים בשנה: שילוב מושלם של קרם שקדים ותפוחים, בתוך בצק עלים קריספי. הוא לא רק נראה מהמם, הוא גם טעים ברמה של קונדיטוריה![]() צילום: עדי קלינגהופר |
המצרכים (8 מנות):
לקרם שקדים:
לשכבת התפוחים:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מכינים קרם שקדים: שמים בקערת המיקסר חמאה, שקדים טחונים, סוכר וביצה עד קבלת קרם חלק. אפשר לערבל גם במיקסר יד. 2מניחים את התפוחים הפרוסים בקערה, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. 3מחממים תנור ל-180 מעלות. 4פורסים על משטח עבודה את בצק העלים. מניחים על נייר אפייה משומן כדי שיהיה קל יותר לעבוד עם הבצק. אם הבצק לא מתאים לגודל התנור, חותכים אותו כך שיתאים אבל עדיין שומרים על צורתו המלבנית. 5מורחים במרכז הבצק שכבה של קרם השקדים. מניחים מעל את כל פרוסות התפוחים (תצא שכבה עבה, ואם מעדיפים אפשר להפחית קצת). 6חותכים פסים בצידי הבצק כדי שמתקבלות רצועות. קולעים צמה כמו שתי וערב – מקפלים רצועה רצועה למרכז הבצק עד שמתקבל מראה של צמה. 7מעבירים לתבנית אפייה, מברישים בביצה ומקשטים עם שקדים פרוסים. 8מכניסים לתנור לאפייה של 30 עד 40 דקות, או עד להזהבה מלאה של הבצק. 9מוציאים מהתנור, מקררים מעט ובוזקים מעל אבקת סוכר. אתם יכולים להוריד קצת בכמות התפוחים|צילום: עדי קלינגהופר צמת בצק עלים קרם שקדים ותפוחים. מניחים וקולעים|צילום: עדי קלינגהופר תראו איזו יפה היא, ועוד לפני אפייה|צילום: עדי קלינגהופר צמת בצק עלים קרם שקדים ותפוחים. שילוב טעמים מהמם|צילום: עדי קלינגהופרבתיאבון! תגיות:תפוחים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |