
עוגת מספריםהעולם נחלק לאלה שמכינים עוגות מספרים שכולם עפים עליהן ולאלה שעפים על עוגות מספרים של אחרים ולא חושבים שיש להם סיכוי להצליח להכין כזאת בעצמם. אז הגיע הזמן לאחד בין הקבוצות ולהוכיח לכולם: זה לגמרי אפשרי![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לבצק שקדים (2 ספרות, כל ספרה בגודל A4):
לקרם מסקרפונה:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החומרים היבשים: קמח, אבקת סוכר, שקדים טחונים ומלח. 2מוסיפים באיטיות את החמאה ולאחר מכן את הביצה. מערבבים עד איחוד. 3עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעתיים. 4מחממים תנור ל-180 מעלות. 5מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק על נייר אפייה (חשוב!) לעלה דק בעובי 3-4 מ"מ, וחותכים את המספר הרצוי. הדרך הנוחה ביותר היא להדפיס ספרה גדולה במדפסת ביתית, לגזור את הצורה ולהניח על הבצק, ואז לחתוך בעזרת סכין חדה ולהוציא את חתיכות הבצק המיותרות. 6מעבירים את הספרות עם נייר האפייה לתבנית ואופים כ-20 דקות או עד הזהבה (השגיחו על התנור!). מקררים את הסִפרה קירור מלא (חשוב מאוד). 7מכינים קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר עם וו הקצפה מרככים את גבינת המסקרפונה במהירות נמוכה. 8מוסיפים את אבקת הסוכר והווניל וממשיכים לערבב. 9מוסיפים בזרם איטי ובהדרגה את השמנת המתוקה ומקציפים במהירות גבוהה עד שנוצר קרם יציב ורך. יש להיזהר לא להקציף יותר מדי, כדי שהקצפת לא תישבר. 10מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר עגול מספר 12, ומזלפים נקודות גדולות על הבצק. מכסים בזהירות במספר הבצק השני. 11מזלפים קרם על הבצק העליון ומקשטים בחטיפי שוקולד, פירות או מה שרוצים. מייצבים במקרר ומגישים. עוגת מספרים|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי -עדיקוש ** העוגה במיטבה ביום ההכנה. ** אפשר לאפות את הבצק יום קודם, ולהרכיב את העוגה ביום ההגשה. ** כמות הבצק מספיקה לשתי ספרות, כלומר לעוגת מספרים ליום הולדת של ילד בגיל חד ספרתי. למספר דו ספרתי (יום הולדת 16, 20, 72 וכיוב') – מכפילים את כמות הבצק. ** אם נשאר קרם אפשר ומומלץ להשתמש בו לקינוחי כוסות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |