
לחם בריושמתכון ללחם בריוש חלומי ואוורירי, רך כמו ענן ומושלם לכריכים. רוצים לקרוא לו חלה? אתם יכולים. אפשר להכין בתבנית לחם ייעודית או בתבנית אינגליש קייק, ונראה מי מעז להשוויץ עם החלה הקלועה שלו עכשיו![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :ל-2 חלות:
להברשה:
אופן ההכנה:1מתחילים לערבב בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר. 2תוך כדי הלישה מוסיפים חלב וביצים, ומוסיפים בהדרגה את החמאה וקורט מלח. ממשיכים ללוש את הבצק לפחות כ-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש. 3מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (שעה וחצי-שעתיים). 4מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-2 חלקים שווים (כל אחד מהם יהיה כיכר אחת של לחם בריוש). משטחים כל אחד מהבצקים לצורת מלבן בעזרת כפות הידיים ומגלגלים לכיכר. 5מעבירים את הבצקים לתבניות לחם/אינגליש קייק משומנות בחמאה, מכסים במגבת ומשאירים להתפחה עד הכפלת הנפח. 6מחממים תנור ל-170 מעלות (בתוכנית טורבו). 7אחר שהבצק תפח מברישים אותו בביצה ומכניסים לאפייה כ-30 דקות או עד שהבצק בצבע זהוב עמוק. 8מוציאים את הלחם מהתנור ומברישים בחמאה מומסת. מניחים לצינון מלא, ולאחר מכן ניתן לפרוס לפרוסות. לחם בריוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי -עדיקוש בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |