אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

לחם בריוש

מתכון ללחם בריוש חלומי ואוורירי, רך כמו ענן ומושלם לכריכים. רוצים לקרוא לו חלה? אתם יכולים. אפשר להכין בתבנית לחם ייעודית או בתבנית אינגליש קייק, ונראה מי מעז להשוויץ עם החלה הקלועה שלו עכשיו

|mako אוכל| פורסם10:36
לחם בריוש של עדיקוש (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
Rating:4.49reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-2 חלות:

  • 1 ק״ג קמח לחם
  • 40 גרם שמרים טריים
  • חצי כוס סוכר (100 גרם)
  • 300 מ"ל חלב
  • 5 ביצים
  • 250 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • קורט מלח

להברשה:

  • ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1מתחילים לערבב בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר.

2תוך כדי הלישה מוסיפים חלב וביצים, ומוסיפים בהדרגה את החמאה וקורט מלח. ממשיכים ללוש את הבצק לפחות כ-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

3מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (שעה וחצי-שעתיים).

4מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-2 חלקים שווים (כל אחד מהם יהיה כיכר אחת של לחם בריוש). משטחים כל אחד מהבצקים לצורת מלבן בעזרת כפות הידיים ומגלגלים לכיכר.

5מעבירים את הבצקים לתבניות לחם/אינגליש קייק משומנות בחמאה, מכסים במגבת ומשאירים להתפחה עד הכפלת הנפח.

6מחממים תנור ל-170 מעלות (בתוכנית טורבו).

7אחר שהבצק תפח מברישים אותו בביצה ומכניסים לאפייה כ-30 דקות או עד שהבצק בצבע זהוב עמוק.

8מוציאים את הלחם מהתנור ומברישים בחמאה מומסת. מניחים לצינון מלא, ולאחר מכן ניתן לפרוס לפרוסות.

לחם בריושלחם בריוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il