אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

חיתוכיות עוגת גבינה פירורים

כנהוג בז'אנר, הבצק של תחתית החיתוכיות האלה הוא גם הבצק של הפירורים למעלה, וכנהוג אצל עדיקוש - מדובר בקינוח שאתם רוצים על השולחן בשבועות (או לפני, או אחרי)

חיתוכיות עוגת גבינה ופירורים (צילום: עדי קלינגהופר, הבלוג של עדיקוש)
צילום: עדי קלינגהופר, הבלוג של עדיקוש
Rating:3.7142reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתחתית והפירורים:

  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר חום בהיר
  • 270 גרם (2 כוסות פחות כף) קמח
  • 50 גרם שקדים טחונים (לא חובה)

לבלילת הגבינה:

  • 500 גרם גבינת שמנת
  • חצי כוס סוכר
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 ביצים
  • כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות, מצב סטטי. משמנים תבנית אפייה מרובעת 20*20.

2מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר חום עד לאיחוד. מוסיפים קמח ושקדים (אם רוצים) ומערבבים עד לקבלת פירורים אחידים ודביקים.

מתכונים לשבועות

מתכונים לעוגות גבינה

3מעבירים שני שליש מפירורי הבצק לתחתית התבנית ומהדקים היטב בשכבה אחידה וישרה. אפשר להיעזר בכף. אופים 15-20 דקות, עד הזהבה קלה. מצננים כ-20 דקות.

4המלית: מקציפים במיקסר גבינת שמנת כמה דקות על מהירות גבוהה, עד שמתקבלת קציפה של גבינה סמיכה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף על מהירות גבוהה.

5מוסיפים את הגבינה הלבנה, הפודינג, הביצים ותמצית הווניל, וממשיכים להקציף עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים. מוודאים שלא נשארו גושים בתחתית הקערה.

6מוזגים את הבלילה על התחתית האפויה, ומפזרים את פירורי הבצק ששמרנו בצד.

7מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות ומכניסים את העוגה לאפייה של 40-50 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב.

8מצננים ומעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות.

למתכון המלא בבלוג של עדיקוש

חג שמח.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il