
עוגת סולת קלה שתעשה לכם את הסופ"שהסוד לעוגת סולת אוורירית ומשובחת במיוחד הוא הקצפה של הביצים, אבל אל דאגה, אנחנו לא מצפים שתפרידו חלבונים מחלמונים או משהו כזה. פשוט פשוט, וכל כך טעים![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית 20 על 20 ס"מ:
לסירופ סוכר:
לקישוט:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-175 מעלות. 2מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, סולת, אבקת אפייה ומלח. 3מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר 6-7 דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבלת בלילה תפוחה ואוורירית. 4מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן קנולה וחלב. מערבבים. 5מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים רק עד איחוד מלא של הבלילה. 6מוזגים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-30 דקות, או עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע. 7כשהעוגה בתנור מכינים סירופ סוכר: מביאים את כל המרכיבים לרתיחה ומורידים מהאש. 8כשהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים את הסירופ על כל שטחה. מניחים לצינון, מפזרים קוקוס וחותכים. לבלוג של עדי -עדיקוש ** העוגה תישמר בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך 4 ימים. ** לגרסת פרווה מחליפים את החלב במים או בחלב צמחי. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |