אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

עוגת סולת קלה שתעשה לכם את הסופ"ש

הסוד לעוגת סולת אוורירית ומשובחת במיוחד הוא הקצפה של הביצים, אבל אל דאגה, אנחנו לא מצפים שתפרידו חלבונים מחלמונים או משהו כזה. פשוט פשוט, וכל כך טעים

|mako אוכל| פורסם07:00
עוגת סולת (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
Rating:4.697reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית 20 על 20 ס"מ:

  • 1 כוס קמח (140 גרם)
  • 1 כוס סולת (180 גרם)
  • 1 כפית גדושה אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 2 כפות שמן קנולה
  • חצי כוס חלב (120 מ"ל)
  • קליפה מגוררת מחצי לימון (לא חובה)

לסירופ סוכר:

  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • כוס ורבע מים
  • קליפה מגוררת מחצי לימון

לקישוט:

  • קוקוס טחון

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות.

2מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, סולת, אבקת אפייה ומלח.

3מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר 6-7 דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבלת בלילה תפוחה ואוורירית.

4מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן קנולה וחלב. מערבבים.

5מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים רק עד איחוד מלא של הבלילה.

6מוזגים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-30 דקות, או עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע.

7כשהעוגה בתנור מכינים סירופ סוכר: מביאים את כל המרכיבים לרתיחה ומורידים מהאש.

8כשהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים את הסירופ על כל שטחה. מניחים לצינון, מפזרים קוקוס וחותכים.

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** העוגה תישמר בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך 4 ימים.

** לגרסת פרווה מחליפים את החלב במים או בחלב צמחי.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il