
רולדת שמרים קקאו של פעםפעם, מזמן מזמן, לפני שהנוטלה כבשה כל חלקה טובה, היינו ממלאים את עוגות השמרים שלנו בתערובת של חמאה (או תחליף חמאה), קקאו וסוכר, והחיים היו יפים יפים. הרולדה הזאת היא מחווה מתוקה וטעימה לימים ההם![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :ל-4 רולדות:
למלית קקאו:
להברשה:
לסירופ סוכר:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים ביצים, מים, שמן ווניל ולשים 7-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק ומעט דביק. לקראת הסוף מוסיפים את המלח. 2מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים עד הכפלת הנפח (כשעתיים בטמפרטורת החדר או לילה במקרר). 3למלית הקקאו: מערבבים את כל המרכיבים לקבלת מרקם אחיד ונוח למריחה. 4מחלקים את הבצק ל-4. מרדדים כל חלק למלבן דק, מורחים מלית קקאו ומגלגלים לרולדה. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה. 5מתפיחים את הרולדות כחצי שעה או עד הכפלת נפח, ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות. 6מברישים את הרולדות בביצה, מפזרים שומשום ואופים כחצי שעה או עד הזהבה מלאה. 7מכינים סירופ סוכר: מרתיחים בקלחת את המים והסוכר. 8כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים אותן מיד בסירופ. רולדת שמרים קקאו של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי -עדיקוש **הרולדות נשמרות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-3 ימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |