אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

רולדת שמרים קקאו של פעם

פעם, מזמן מזמן, לפני שהנוטלה כבשה כל חלקה טובה, היינו ממלאים את עוגות השמרים שלנו בתערובת של חמאה (או תחליף חמאה), קקאו וסוכר, והחיים היו יפים יפים. הרולדה הזאת היא מחווה מתוקה וטעימה לימים ההם

|mako אוכל| פורסם07:53
רולדת שמרים קקאו של פעם (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
Rating:4.8289reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ל-4 רולדות:

  • 1 קילו קמח
  • 50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 2 ביצים
  • 500 מ"ל (2 כוסות ועוד כף) מים
  • 100 גרם (חצי כוס) שמן
  • 1 כפית מחית וניל
  • קורט מלח

למלית קקאו:

  • 200 גרם נטורינה רכה מאוד (או כל תחליף חמאה אחר)
  • 1 כוס קקאו
  • 1 כוס סוכר
  • קורט קינמון

להברשה:

  • ביצה טרופה
  • שומשום

לסירופ סוכר:

  • כוס סוכר
  • כוס מים

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים ביצים, מים, שמן ווניל ולשים 7-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק ומעט דביק. לקראת הסוף מוסיפים את המלח.

2מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים עד הכפלת הנפח (כשעתיים בטמפרטורת החדר או לילה במקרר).

3למלית הקקאו: מערבבים את כל המרכיבים לקבלת מרקם אחיד ונוח למריחה.

4מחלקים את הבצק ל-4. מרדדים כל חלק למלבן דק, מורחים מלית קקאו ומגלגלים לרולדה. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

5מתפיחים את הרולדות כחצי שעה או עד הכפלת נפח, ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.

6מברישים את הרולדות בביצה, מפזרים שומשום ואופים כחצי שעה או עד הזהבה מלאה.

7מכינים סירופ סוכר: מרתיחים בקלחת את המים והסוכר.

8כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים אותן מיד בסירופ.

רולדת שמרים קקאו של עדיקושרולדת שמרים קקאו של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

**הרולדות נשמרות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-3 ימים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il