אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

חיתוכיות ריבה עם טריק קראמבל

זה לא רק מתכון לחיתוכיות שנדרשים כוחות אדירים לסרב להן, לעדיקוש יש כאן טריק: מכינים בצק פריך (עם חמאה או פרווה), מחלקים ל-2, חלק אחד הוא הבסיס, והשני הופך לקראמבל שמגרדים בפומפייה. גם גאוני וגם טעים

|mako אוכל| פורסם06:30
חיתוכיות ריבה של עדיקוש (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
Rating:3.247reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

(תבנית 30X40 ס"מ):

  • 630 גרם קמח (4 וחצי כוסות)
  • שליש כוס סוכר (כ-65 גרם)
  • 400 גרם חמאה (לפרווה: להשתמש בנטורינה באותה כמות)
  • 2 כפות אבקת אפייה (20 גרם)
  • חצי כוס מיץ תפוזים
  • 4 חלמונים
  • קורט מלח
  • צנצנת ריבת פטל/תות

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, סוכר, חמאה ואבקת אפייה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מיץ תפוזים, חלמונים ומעט מאוד מלח, ומעבדים עד לקבלת בצק כמעט אחיד.

2מעבירים את הבצק בעזרת מרית לניילון נצמד, עוטפים ומכניסים לקירור כשעתיים.

3מחממים תנור ל-180 מעלות (מצב סטטי).

4אחרי קירור, חוצים את הבצק ל-2 חלקים, וחלק אחד מכניסים להקפאה.

5מניחים את חצי הבצק שלא הוקפא בין 2 ניירות אפייה ומרדדים למלבן בגודל התבנית (30X40 ס"מ). מעבירים את יריעת הבצק המרודדת ישירות מעל התבנית כשנעזרים בנייר האפייה על מנת להניח אותה בתחתית התבנית.

6מורחים ריבה על הבצק ומשטחים אותה באחידות על כולו.

7מוציאים את חצי הבצק השני מהמקפיא ומגררים אותו בפומפייה מעל הריבה, או שיוצרים קראמבל בפירור ידני.

8מכניסים לאפייה כ-30 דקות או עד הזהבה. מוציאים, מצננים כשעתיים, מפדרים באבקת סוכר ופורסים לקוביות.

חיתוכיות ריבה עם טריק קראמבלחיתוכיות ריבה עם טריק קראמבל|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

* את החיתוכיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-3 ימים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il