
חיתוכיות ריבה עם טריק קראמבלזה לא רק מתכון לחיתוכיות שנדרשים כוחות אדירים לסרב להן, לעדיקוש יש כאן טריק: מכינים בצק פריך (עם חמאה או פרווה), מחלקים ל-2, חלק אחד הוא הבסיס, והשני הופך לקראמבל שמגרדים בפומפייה. גם גאוני וגם טעים![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :(תבנית 30X40 ס"מ):
לקישוט:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, סוכר, חמאה ואבקת אפייה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מיץ תפוזים, חלמונים ומעט מאוד מלח, ומעבדים עד לקבלת בצק כמעט אחיד. 2מעבירים את הבצק בעזרת מרית לניילון נצמד, עוטפים ומכניסים לקירור כשעתיים. 3מחממים תנור ל-180 מעלות (מצב סטטי). 4אחרי קירור, חוצים את הבצק ל-2 חלקים, וחלק אחד מכניסים להקפאה. 5מניחים את חצי הבצק שלא הוקפא בין 2 ניירות אפייה ומרדדים למלבן בגודל התבנית (30X40 ס"מ). מעבירים את יריעת הבצק המרודדת ישירות מעל התבנית כשנעזרים בנייר האפייה על מנת להניח אותה בתחתית התבנית. 6מורחים ריבה על הבצק ומשטחים אותה באחידות על כולו. 7מוציאים את חצי הבצק השני מהמקפיא ומגררים אותו בפומפייה מעל הריבה, או שיוצרים קראמבל בפירור ידני. 8מכניסים לאפייה כ-30 דקות או עד הזהבה. מוציאים, מצננים כשעתיים, מפדרים באבקת סוכר ופורסים לקוביות. חיתוכיות ריבה עם טריק קראמבל|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי -עדיקוש * את החיתוכיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-3 ימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |