1 בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר. מחברים וו לישה ומתחילים לערבל.
2 מוסיפים את המים ושמן הזית בזרם דק. ממשיכים לערבל על מהירות בינונית במשך כ-7 דקות.
3 לקראת סוף הערבול מוסיפים מלח, וממשיכים לערבב עד קבלת בצק מעט דביק, גמיש וחלק.
4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים. מתפיחים בערך שעה, עד הכפלת הנפח.
5 לאחר שהבצק תפח. מוציאים אותו למשטח עבודה מקומח. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, מכסים אותם ומשאירים להתפחה נוספת על המשטח המקומח, בין חצי שעה לשעה.
6 מחממים תנור ל-200 מעלות, טורבו, ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
7 לוקחים כדור בצק, מניחים על משטח מקומח, ומרדדים למלבן דק.
8 מורחים מעל הבצק שכבת נוטלה, ומגלגלים לרולדה. פורסים את הרולדה לפרוסות עם סכין, ומניחים כל פרוסת על התבנית. חוזרים על התהליך עם שאר כדורי הבצק.
9 כשכל הפרוסות בתבנית מכניסים ישר לאפייה. אין צורך לחכות לתפיחה נוספת.
10 אופים כ-7 עד 10 דקות, או עד שהרוזלך מזהיבים מעט בחלקם העליון.
11 מוציאים מהתנור, מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
12 אוכלים את הרוזלך כשהם חמים.
רוזלך נוטלה. קטנים וכל כך חמודים | צילום:
עדי קלינגהופר
רוזלך נוטלה. לא צריך להתפיח עם המילוי | צילום:
עדי קלינגהופר
לבלוג של עדיקוש
לעמוד האינסטגרם המהמם שלה
רוזלך. מפוצצים בנוטלה | צילום:
עדי קלינגהופר
בתיאבון!