
מאפה שמרים פטיסיירהאמת, אם לא היינו מוציאים את התבנית הזו מהתנור במו ידינו לא היינו מאמינים שאנחנו - אנחנו! - הצלחנו להכין מאפה כל כך טעים ומקצועי, שהוא פשוט עונג טהור. בצק שמרים רך, מילוי וניל יוקרתי - חובה חובה חובה![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (15 יחידות):
לקרם פטיסייר:
למי סוכר:
אופן ההכנה:1מתחילים עם קרם הפטיסייר: טורפים חלב וחלמונים היטב בקלחת רחבה. מוסיפים סוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הקורנפלור ומחית הווניל וטורפים עד שאין גושים. 2מחממים את התערובת על להבה נמוכה תוך טריפה מתמדת, עד שמתקבל קרם סמיך. 3מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה. טורפים היטב עד שהחמאה נטמעת. 4מעבירים את הקרם לקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור עד הרכבת המאפים. 5הבצק: מערבבים במיקסר חלב, שמרים וסוכר ומניחים בצד ל-10 דקות. מינוס ביס|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל יפים שבא לבכות|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל6מחברים וו לישה, מוסיפים את הקמח ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב. 7כשמתחיל להתקבל בצק אחיד מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש לפחות 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ודביק. 8מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר או לילה במקרר. 9מעצבים את המאפים: מרדדים על משטח מקומח היטב את הבצק למלבן בעובי חצי ס"מ ומורחים שליש מכמות הפטיסייר. אל תגזימו עם המלית כי אז לא תצליחו לגלגל את הבצק. מקפלים את המלבן לשניים. 10מרדדים את הבצק שוב למלבן בעובי חצי ס"מ. 11פורסים את הבצק לרצועות ברוחב 1-2 ס"מ. תופסים את שני הקצוות של כל רצועה ומסובבים לצורת ספירלה. מגלגלים כל רצועה לשבלול ומניחים על נייר אפייה. 12מניחים את השבלולים להתפחה עד שהם כמעט מכפילים את נפחם. 13מחממים תנור ל-175 מעלות, מצב סטטי (לא טורבו). 14יוצרים באמצע של כל שבלול בור קטן בשתי אצבעות מקומחות או בעזרת פקק, ומזלפים פנימה את יתרת הפטיסייר. 15אופים כ-25 דקות, או עד הזהבה. 16מכינים מי סוכר: מרתיחים את המים והסוכר בקלחת. 17מיד בצאתם מהתנור מברישים את הצדדים של המאפים במי הסוכר (במרכז לא מברישים). לבלוג של עדי -עדיקוש ** המאפה יישמר יומיים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. תגיות:קרם פטיסייר ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |