
עוגת תפוזים רכה עם קינמון ואגוזיםאנחנו יודעים, הריח של ראש השנה עוד בנחיריים שלכם, אבל מה לעשות שבסך הכל שבוע מהיום אנחנו מסיימים את צום יום כיפור, ורוצים לעשות את זה כמו שצריך? וכמו שצריך זה בדיוק ככה - עם טורט תפוזים וקינמון![]() צילום: עדי קלינגהופר |
המצרכים (8 מנות):לתבנית אנג'ל קייק או סיר פלא בקוטר 26:
לשכבת קינמון אגוזים:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-160 מעלות, מצב סטטי (חום עליון-תחתון). 2טורפים בקערה גדולה חלמונים ושמן, עד איחוד. מוסיפים 100 גרם מהסוכר וטורפים שוב. 3מוסיפים מיץ תפוזים, קמח ואבקת אפייה, וטורפים לקבלת בלילה חלקה ללא גושים. 4מקציפים את החלבונים במיקסר על מהירות בינונית. מוסיפים את 200 גרם הסוכר הנותרים, מגבירים מהירות ומקציפים עד להיווצרות קצף מבריק חלק ויציב. 5טוחנים יחד את מרכיבי תערובת הקינמון והאגוזים. 6מעבירים מחצית מקציפת החלבונים אל קערת החלמונים ומקפלים בעזרת מטרפה או מרית. מוסיפים את החצי השני ומקפלים בעדינות לקבלת בלילה אחידה. נותנים ערבוב אחרון במטרפה, כדי לוודא שאין גושים בבלילה. עוגת תפוזים רכה|צילום: עדי קלינגהופר עוגת תפוזים רכה לשבירת הצום|צילום: עדי קלינגהופר7מעבירים חצי מכמות הבלילה לתבנית אנג'ל או סיר פלא לא משומנת. מפזרים מלמעלה חצי מכמות תערובת הקינמון, ועליה מוזגים את שאר הבלילה. יוצרים צורת שיש בעזרת סכין. מפזרים את החצי השני של תערובת הקינמון. 8אופים כשעה ו-10 דקות, מבלי לפתוח את התנור באמצע. כשהעוגה זהובה וקפיצית למגע היא מוכנה. 9מוציאים את העוגה מהתנור, הופכים בזהירות את התבנית ומעמידים אותה על הרגליים. מחכים לצינון כ-3 שעות (או לילה). 10כשהתבנית קרה לגמרי מעבירים סכין בדפנות ומחלצים את העוגה. מעבירים בזהירות לצלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר. בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |