
שושני שמרים תפוזעוגת השמרים הזאת כמעט טובה מכדי להיות אמיתית. אתם יכולים לראות בה מעין שילוב בין עוגת תפוזים לסינמון רול - מינוס עניין הקינמון, שכאן מוחלף בנינוחות הדריים משגעים לא פחות![]() צילום: עדי קלינגהופר |
המצרכים :לבצק (תבנית 25*35 ס"מ):
למילוי:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מערבבים במיקסר קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את הביצים, מיץ התפוזים, קליפת התפוז והווניל ולשים במהירות איטית. 2מוסיפים את החמאה הרכה והמלח ולשים 10 עד 15 דקות, עד לקבלת בצק חלק אחיד וגמיש. 3מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר שעתיים או יותר, עד להכפלת הנפח (אפשר להתפיח לילה במקרר). 4מכינים את המילוי: מערבבים את כל המרכיבים במזלג בקערה לקבלת ממרח סמיך ואחיד. 5עיצוב העוגה: מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי חצי ס"מ. מורחים את המלית ומגלגלים לרולדה מהצד הרחב. 6פורסים את רולדת הבצק ל-16 שבלולים, ומסדרים באופן מרווח בתבנית משומנת או מרופדת נייר אפייה. מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה). 7מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב סטטי (חום עליון-תחתון). אופים את העוגה 25-35 דקות, עד שהבצק מזהיב. 8בינתיים מכינים את הציפוי: מערבבים את אבקת הסוכר ומיץ התפוזים לקבלת תערובת אחידה. 9מוציאים את העוגה מהתנור, מחכים כמה דקות ומורחים את הציפוי.
בתיאבון! תגיות:שמרים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |