אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

פאי שוקולד פרווה

בפעם הבאה שאתם פוגשים מישהו שסולד מקינוחי פרווה, אתם מוזמנים להפנות אותו לפאי המטריף הזה. קלתית פריכה, דקה ופציחה ועליה מלית שוקולד שהמילה חלום קטנה עליה, שבאפייה מקבלת קראסט נחמד מלמעלה. בקיצור, רוצו

|mako אוכל| פורסם06:32
פאי שוקולד פרווה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
Rating:3.5117reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לקלתית (תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ):

  • 200 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח
  • 100 גרם נטורינה קרה (או תחליף חמאה אחר), בקוביות
  • 20 גרם (2 כפות) אבקת סוכר
  • 40 מ"ל מים
  • קורט מלח

למלית שוקולד:

  • 70 גרם נטורינה או תחליף חמאה אחר
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם (כוס) סוכר
  • 2 ביצים + חלמון
  • 3 כפות קקאו
  • 70 מ"ל (רבע כוס פחות 2 כפיות) קרם קוקוס (אפשר להמיר בשמנת צמחית)

אופן ההכנה:

1הקלתית: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, תחליף חמאה, אבקת סוכר, מים ומלח עד לקבלת בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה-שעתיים.

2מחממים תנור ל-170 מעלות.

3מרדדים את הבצק הקר דק על נייר אפייה ומעבירים לתבנית הפאי. מהדקים בכל הצדדים וחותכים את השאריות. מחזירים למקרר ל-10 דקות.

4דוקרים את הבצק במזלג, מניחים עליו נייר אפייה (רצוי לקמט אותו קודם ואז לפתוח) ועליו שעועית יבשה או כל משקולת אחרת לאפייה. כך נבטיח שהשוליים של הפאי לא ייפלו. אופים 15 דקות ומוציאים. מרימים בעדינות את נייר האפייה עם המשקולות.

5מכינים את המלית: ממיסים בקערה במיקרו תחליף חמאה ושוקולד מריר. מוסיפים סוכר, ביצים וחלמון, קקאו וקרם קוקוס, וטורפים היטב לקבלת בלילה חלקה ואחידה.

6מוזגים את הבלילה על הקלתית ומחזירים לאפייה של כ-40 דקות, או עד שהמלית מעט מתייצבת אבל עדיין קצת רוטטת.

פאי שוקולד פרווה. פרוסהפאי שוקולד פרווה. פרוסה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

7מצננים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** אפשר לקשט באבקת סוכר, קצפת או שוקולד מגורר.

** הפאי יישמר 4 ימיםבמקרר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il