מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

לחמניות שמונה עם שומשום

רכות, טעימות ומתקתקות עם תועפות של שומשום - מתפללים ליום שבו המספר 8 יתקשר אצלנו יותר עם לחמניות ופחות עם צווי מילואים. עד אז - נתנחם באפייה

|mako אוכל| פורסם07:18
לחמניות שמונה עם שומשום (צילום: עדי קלינהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינהופר, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ל-15 לחמניות:

  • 1 ק"ג קמח
  • 40 גרם (4 כפות לא גדושות) שמרים טריים
  • 6 כפות (72 גרם) סוכר
  • חצי כוס (100 מ"ל) שמן קנולה
  • 500 מ"ל מים
  • כף (10 גרם) מלח
  • שמן זית, למריחה אחרי האפייה

לציפוי:

  • 8 כפות סילאן
  • 8 כפות מים רותחים
  • 1 כוס שומשום

אופן ההכנה:

1מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את השמן והמים ומתחילים ללוש על מהירות בינונית. מוסיפים את המלח.

2לשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד ודביק. מעבירים אותו לקערה משומנת, מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח - כשעתיים או לילה במקרר.

3מוציאים את הבצק מהקערה, מחלקים לחלקים שווים של 100 גרם כל אחד ויוצרים לחמניות בצורת 8 (ראו סרטון).

4מערבבים היטב בקערה את הסילאן עם המים ובקערה נוספת שמים את השומשום.

5טובלים כל לחמנייה בקערת הסילאן ואז בשומשום. מסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה ברווחים שווים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (כ-40 דקות).

6מחממים תנור ל-175 מעלות, טורבו.

7אופים את הלחמניות כ-25 דקות, או עד הזהבה.

8מברישים את הלחמניות בשמן זית ומצננים (בהתחלה החלק העליון של הלחמניות מעט קשה, לאחר הצינון הוא מתרכך).

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il