
מגולגלות קורנפלקס ושוקולד לבןאם נרצה או לא, עוגיות מגולגלות הפכו לסמל הלא-רשמי של האפייה הקולקטיבית בימי המלחמה. אחרי שנפלנו לטרנד מגולגלות הקינדר - הנה גרסה חדשה שמאיימת לקטוף את הכתר: מגולגלות קורנפלקס ושוקולד לבן![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (3 רולדות):
למילוי:
אופן ההכנה:1מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה וקורט מלח. אחרי שמתקבלים פירורים מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים, ומערבבים עד לקבלת בצק חלק, אחיד ודביק. מחלצים את הבצק מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים מקרר למשך שעתיים או לילה. 2מכינים את המילוי: ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה. מוסיפים לשוקולד המומס את הקורנפלקס הגרוס וממש מעט מלח (אל תוותרו עליו) ומערבבים היטב. 3כשהבצק מוכן אותו מחלקים ל-3. 4מקמחים קלות נייר אפייה, מניחים כדור בצק ומקמחים אותו גם מלמעלה (אפשר גם לכסות בנייר אפייה נוסף). מרדדים את הבצק בעדינות למלבן דק. אם מרגישים שהבצק נדבק למערוך מקמחים עוד (ואם מכזים בעוד נייר אפייה - מסירים בזהירות את נייר אפייה העליון).
5מורחים לאורך הבצק שליש מתערובת השוקולד הלבן ומתחילים לגלגל בעזרת נייר האפייה (אפשר גם עם הידיים אם מעדיפים): מרימים את הקצוות של ניר האפייה וכל פעם דוחפים קצת קדימה עד שמקבלים רולדה. 6גוזרים את קצוות נייר האפייה, מרימים את הרולדה בעדינות ביחד עם נייר האפייה ומכניסים אותה להקפאה כ-10 דקות. חוזרים על הפעולה שאר הבצק. 7מחממים תנור ל-175 מעלות. 8מקמחים קלות סכין חדה, חורצים (חצי עומק, לא עד הסוף) מעל הרולדה לפי הרוחב שבו רוצים את העוגיות ואופים 20-25 דקות או עד שהרולדה מזהיבה. 9ממתינים לצינון מלא, מפזרים אבקת סוכר וחותכים לעוגיות לפי הסימונים. מגולגלות של עדיקוש - אפשר פרווה ואפשר חלבי|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל* לגרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה בנטורינה, את שמן הקנולה בשמן וקוקס ולהשתמש כמובן בשוקולד לבן פרווה. לבלוג של עדי -עדיקוש בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |