אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

חיתוכיות פאי תפוחים

פאי תפוחים הוא קינוח לגיטימי, אפילו מוצלח, לארוחת ראש השנה, אבל אם אפשר לקחת אותו ובהינף כלום ושום דבר לתת לו טוויסט מגניב ולהפוך אותו לחיתוכיות? ברור שאנחנו בעד

|mako אוכל| פורסם06:00
חיתוכיות פאי תפוחים (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
Rating:4.239reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק פריך (לתבנית 20*30 ס"מ):

  • 300 גרם קמח
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2 חלמונים
  • 3 כפות חלב קר
  • קורט מלח

למלית תפוחים:

  • 6 תפוחים ירוקים קלופים
  • כפית קינמון (אפשר יותר)
  • חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:

כל המתכונים לראש השנה

קינוחים לראש השנה

1מכינים בצק: מעבדים במעבד מזון (או במיקסר עם וו גיטרה) את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעה.

2מכינים את מלית התפוחים: מגררים את התפוחים בפומפייה דקה. מערבבים בקערה עם הקינמון והסוכר ושומרים בצד.

3מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב סטטי.

4הרכבת העוגה: מרפדים תבנית בנייר אפייה. מחלקים את הבצק לשניים, ומשטחים את החלק הראשון בתבנית באופן אחיד. מפזרים את מלית התפוחים ומשטחים.

5מרדדים את החלק השני של הבצק על נייר אפייה מקומח. חותכים לרצועות ומניחים על המלית בצורה של שתי וערב.

6אופים כ-40 דקות, או עד שהבצק מזהיב יפה.

7מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים (אפשר לצד גלידה).

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

**החיתוכיות יישמרו בקופסה אטומה במקרר למשך 3 ימים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il