
עוגת גבינה סטייל ניו יורקהניו יורק צ'יז קייק הזאת לא רק יפהפייה וטעימה, היא גם הרבה פחות מסובכת להכנה ממה שאתם מדמיינים. יש בה שוקולד לבן, שמנת ומסקרפונה ומלמעלה ציפוי שמנת חמוצה. החלק הכי קשה זה לחכות שתתייצב לילה במקרר![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לתחתית:
לעוגה:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מכינים את התחתית: מרסקים במעבד מזון עוגיות חמאה. מוסיפים לפירורים מומסת ומערבבים עד לקבלת מרקם מעט רטוב, כך שכל העוגיות יתאחדו עם החמאה. 2עוטפים רינג בקוטר 22 ס"מ (או תבנית מתפרקת) עם נייר אפייה ומתחתיו נייר אלומיניום, ומהדקים היטב כך שהבלילה לא תברח במהלך האפייה. 3משמנים את התבנית היטב עם חמאה רכה, מעבירים את פירורי העוגיות לתחתית ומהדקים היטב לשכבה אחידה. 4מכינים את בלילת הגבינה: ממיסים שמנת מתוקה ושוקולד לבן ומצננים בצד. 5מערבבים בקערה גדולה את הגבינות, סוכר וביצים, עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים. עוגת גבינה שוקולד לבן בציפוי שמנת|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל6מחממים תנור ל-130 מעלות. 7מוסיפים באיטיות את השוקולד המומס ומערבבים תוך כדי. כשהבלילה אחידה מעבירים אותה לרינג עם מעל תחתית פירורי העוגיות. אופים את העוגה כשעה וחצי או עד שהשוליים יציבים והמרכז רוטט מעט. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים חצי שעה. 8אחרי צינון של חצי שעה, מחממים את התנור ל-150 מעלות. 9מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה קטנה שמנת חמוצה עם סוכר, מצפים בעזרת כף או פלטה את פני העוגה האפויה , ומחזירים לאפייה בתנור לייצוב הציפוי כעשר דקות. מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים לילה שלם. האופציה הקלאסית, החגיגית והיפה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל10מחלצים בעדינות על ידי העברת פלטה קטנה מסביב לרינג , מניחים על צלחת הגשה והעוגה מוכנה. לבלוג של עדי -עדיקוש בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |