
עוגת משמשים וקראמבלקיץ ישראלי הוא לא קיץ ישראלי אם לא מכינים בתחילתו עוגת משמש עסיסית וטובה! אז נצלו את העובדה שהחורף נגמר מאוחר השנה, והמשמשים עדיין איתנו - ותראו לכולם איך חוגגים את תחילת החופש הגדול![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית מלבנית 25*35:
לשכבת משמש:
להגשה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות, סטטי (לא טורבו). 2מעבדים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר, קמח, חצי כוס מהשקדים הטחונים, אבקת אפייה וקורט מלח, עד לקבלת פירורים. 3מוציאים כוס אחת מהפירורים ושומרים במקרר. 4מוסיפים לקערת המיקסר עם שאר הפירורים את חצי הכוס הנותרת של השקדים הטחונים, ביצים ושמנת חמוצה. מעבדים עד בלילה בצקית ואחידה. זה יהיה בשבילנו|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל יפה שלנו|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל5משטחים את הבלילה בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה, ומסדרים את חצאי המשמשים. 6מפזרים מלמעלה את הסוכר החום ואת פירורי הבצק ששמרנו במקרר. 7אופים את העוגה כ-35 דקות, או עד הזהבה קלה. 8מצננים, מקשטים באבקת סוכר וחותכים לקוביות. לבלוג של עדי -עדיקוש המתכון פורסם לראשונה ביוני 2022 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |