אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

שושני שמרים פיסטוק

אנחנו מתים על עוגות שושנים, אבל כזאת יפה? כזאת אנחנו נשבעים שבחיים לא ראינו, ומספיק לנו לחשוב על הפיסטוק והשוקולד הלבן שבפנים בשביל להרגיש את הלב עולה על גדותיו. אז כן, ברור שאנחנו מכינים את זה לשבת

|mako אוכל| פורסם07:09
שושני שמרים פיסטוק  (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
Rating:4.795reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (16 שושנים):

  • 500 גרם קמח
  • 25 גרם שמרים טריים
  • חצי כוס סוכר
  • 1 כוס חלב
  • 1 ביצה
  • 60 גרם חמאה רכה
  • קורט מלח

למלית פיסטוק:

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם שקדים טחונים (ניתן להמיר 100 גרם בפיסטוק טחון)
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 3 כפות גדושות מחית פיסטוק
  • 200 גרם שוקולד לבן מומס

מי סוכר להברשה:

  • חצי כוס סוכר
  • 1 כוס מים

לציפוי שוקולד לבן (לא חובה):

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • כף גדושה של מחית פיסטוק
  • פיסטוק טחון, לקישוט

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר קמח, שמרים וסוכר. מחברים וו לישה, מפעילים על מהירות נמוכה ומוסיפים את החלב והביצה. לשים כ-3 דקות ומוסיפים חמאה רכה ומלח. לשים 10 דקות, עד לקבלת בצק מעט דביק ואחיד.

2מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח (או למקרר ללילה).

3המלית: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, שקדים טחונים ואבקת סוכר עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים. מוסיפים תוך כדי פעולת המיקסר את השוקולד הלבן ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.

4מעבירים את הקרם לקירור של כ-10 דקות.

5מעצבים את הבצק: מרדדים את הבצק למלבן על משטח מקומח היטב. מורחים את המלית ומקפלים את המלבן לשניים.

6מרדדים את הבצק המקופל לעובי חצי ס"מ.

שושני שמרים פיסטוק לפני האפייהלפני האפייה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

7חותכים את הבצק ל-16 רצועות, ומגלגלים כל רצועה לשושנה. מסדרים את השושנים באופן מרווח בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.

8מכסים את השושנים ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.

9מחממים תנור ל-170 מעלות מצב סטטי (לא טורבו).

10אופים 25-30 דקות או עד שהבצק מזהיב.

11בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים בקלחת קטנה סוכר ומים ומורידים מהאש.

12מברישים את השושנים בנדיבות במי סוכר מיד עם צאתן מהתנור.

13אם רוצים, מכינים ציפוי שוקולד לבן: ממיסים שוקולד לבן במיקרו בפולסים של 30 שניות. מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים היטב. מזלפים בנדיבות מעל השושנים.

14מקשטים עם פיסטוק טחון, אם רוצים.

שושני שמרים פיסטוק בתבניתמלכות יופי השושנים האלה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכלשושני שמרים פיסטוק - תקריבכמה שיותר קרוב יותר טוב|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** השושנים יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-4 ימים (אפשר לחמם חצי דקה במיקרו).

תגיות:פיסטוק
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il