
שושני שמרים פיסטוקאנחנו מתים על עוגות שושנים, אבל כזאת יפה? כזאת אנחנו נשבעים שבחיים לא ראינו, ומספיק לנו לחשוב על הפיסטוק והשוקולד הלבן שבפנים בשביל להרגיש את הלב עולה על גדותיו. אז כן, ברור שאנחנו מכינים את זה לשבת![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (16 שושנים):
למלית פיסטוק:
מי סוכר להברשה:
לציפוי שוקולד לבן (לא חובה):
אופן ההכנה:1מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר קמח, שמרים וסוכר. מחברים וו לישה, מפעילים על מהירות נמוכה ומוסיפים את החלב והביצה. לשים כ-3 דקות ומוסיפים חמאה רכה ומלח. לשים 10 דקות, עד לקבלת בצק מעט דביק ואחיד. 2מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח (או למקרר ללילה). 3המלית: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, שקדים טחונים ואבקת סוכר עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים. מוסיפים תוך כדי פעולת המיקסר את השוקולד הלבן ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד. 4מעבירים את הקרם לקירור של כ-10 דקות. 5מעצבים את הבצק: מרדדים את הבצק למלבן על משטח מקומח היטב. מורחים את המלית ומקפלים את המלבן לשניים. 6מרדדים את הבצק המקופל לעובי חצי ס"מ. לפני האפייה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל7חותכים את הבצק ל-16 רצועות, ומגלגלים כל רצועה לשושנה. מסדרים את השושנים באופן מרווח בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה. 8מכסים את השושנים ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח. 9מחממים תנור ל-170 מעלות מצב סטטי (לא טורבו). 10אופים 25-30 דקות או עד שהבצק מזהיב. 11בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים בקלחת קטנה סוכר ומים ומורידים מהאש. 12מברישים את השושנים בנדיבות במי סוכר מיד עם צאתן מהתנור. 13אם רוצים, מכינים ציפוי שוקולד לבן: ממיסים שוקולד לבן במיקרו בפולסים של 30 שניות. מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים היטב. מזלפים בנדיבות מעל השושנים. 14מקשטים עם פיסטוק טחון, אם רוצים. מלכות יופי השושנים האלה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל כמה שיותר קרוב יותר טוב|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי -עדיקוש ** השושנים יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-4 ימים (אפשר לחמם חצי דקה במיקרו). תגיות:פיסטוק ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |