
עוגת שמרים הכי קלה שישעוגת שמרים שאפשר למלא בים נוטלה, שוקולד או כל ממרח אחר שבא לכם. לא צריך לקפוץ מעל הפופיק עם קליעה מתוחכמת, או עם תבנית מיוחדת - רק 2 תבניות אינגליש וריח שיחרפן את השכנים. סופ"ש קצת יותר מתוק, באחריות![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :ל-2 תבניות אינגליש קייק:
למילוי:
לסירופ סוכר:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מערבבים מעט בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים ביצה, חלב, חמאה, וניל וממשיכים ללוש 7-10 דקות. ממש לקראת הסוף מוסיפים גם את המלח ולשים עד לקבלת בצק אחיד, חלק ומעט דביק. 2מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו (או מתפיחים במשך לילה במקרר). 3מקמחים היטב משטח עבודה, מוציאים אליו את בצק, מרדדים למלבן גדול ודק, מורחים עליו את ממרח הנוטלה/שוקולד ומגלגלים לרולדה הדוקה. 4חוצים את הרולדה לאורכה ומלפפים את 2 החלקים בצורת בורג. מחלקים את ה"בורג" ל-2 ומניחים כל אחד בתבנית אינגליש קייק לעוד התפחה של שעה, עד להכפלת הנפח. 5מחממים תנור ל-175 מעלות. 6אחרי שתפחו, מברישים את העוגות בביצה טרופה. מכניסים לאפייה של 35-40 דקות, עד שהעוגות זהובות ויפות. 7מכינים סירופ סוכר: מניחים בסיר קטן מים וסוכר, מביאים לרתיחה ומורידים אחרי שכל הסוכר התמוסס. עם הוצאת העוגות מהתנור - מברישים אותן בסירופ בנדיבות ומגישים. * את העוגות שומרים עטופות היטב בקופסה אטומה בטמפרטורת חדר. לבלוג של עדי -עדיקוש בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |