אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

קראק פאי

עוגה שקרויה על שם קראק מרוב שהיא ממכרת זה משהו שכל אחד חייב לטעום לפחות פעם אחת, ועדיף גם להכין. כמה כיף שעדיקוש פישטה לנו את המתכון ככה שכולם יוכלו להכין אותו, אפילו בלי מיקסר. מושחת, אבל שווה כל ביס

|mako אוכל| פורסם06:47
קראק פאי (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
Rating:4.4101reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגיית שיבולת שועל:

  • 1 כוס שיבולת שועל להכנה מהירה
  • חצי כוס קמח לבן
  • שמינית כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 5 כפות סוכר חום בהיר
  • 1 ביצה
  • 80 גרם חמאה
  • קורט מלח
  • 50 גרם חמאה מומסת

למלית:

  • חצי כוס סוכר לבן
  • שליש כוס סוכר חום בהיר
  • 110 גרם חמאה מומסת, מצוננת
  • 4 חלמונים
  • 90 מ"ל שמנת מתוקה
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל- 170 מעלות (מצב סטטי).

2מתחילים עם עוגיית שיבולת השועל: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה שיבולת שועל להכנה מהירה, קמח, אבקת אפייה, סוכר לבן, סוכר חום, ביצה, חמאה ומלח, עד לקבלת בצק אחיד ודביק למדי (לא חייבים מיקסר, אפשר לערבב בכף עץ או בידיים).

3מעבירים את הבצק לנייר אפייה ומשטחים בידיים מעט רטובות או בעזרת מרית לעובי של כחצי ס"מ (לא קריטי, מכיוון שבכל מקרה שוברים אותה אחר כך).

4אופים כ-20 דקות או עד הזהבה קלה. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר.

5כשעוגיית הענק מגיעה לטמפרטורת החדר טוחנים אותה, ואל הפירורים מוסיפים 50 גרם חמאה מומסת. מערבבים לקבלת פירורים לחים.

קראק פאי של עדיקושקראק פאי של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

6משטחים את הפירורים בתבנית פאי מתפרקת - בתחתית ובצדדים. אפשר להיעזר בתחתית של כוס, בגב של כף או בכפות הידיים. חשוב שהפירורים יהיו מהודקים היטב.

7המלית: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה סוכר לבן, סוכר חום בהיר וחמאה. מוסיפים חלמונים ומערבבים. מוסיפים שמנת מתוקה וקורט מלח ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וקרמית ללא גושים. את כל זה אפשר לעשות גם במטרפה.

8מוזגים את הבלילה בזהירות רבה אל תבנית הפאי (לא מגובה, אחרת התחתית תישבר).

9מכניסים את הפאי תנור ואופים כ-30 דקות. במהלך האפייה ייתכן שיופיעו בועות, זה בסדר.

10מורידים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות. השוליים של הפאי צריכים להיות יציבים, המרכז מעט רוטט והפאי למעלה זהוב.

11מצננים ומעבירים לקירור למשך הלילה.

12לאחר קירור מלא מחלצים את הפאי מהתבנית, בוזקים מעט אבקת סוכר ופורסים.

13מגישים עם קרם פרש או מעט שמנת חמוצה (מומלץ מאוד לא לוותר, כדי לאזן את המתיקות של הפאי).

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

* המתכון מתאים לתבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ.

* מבוסס על מתכון של כריסטינה טוסי.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il