
עוגת אלפחורסמתכון לעוגת שכבות מושלמת ומפנקת, גרסת העוגה לאחת העוגיות הכי טעימות שיש: אלפחור. בסיס טורט אוורירי, שכבת ריבת חלב, קצפת ומעל מלא ריבת חלב וקוקוס. המתכון לא מסובך, אבל מצריך קצת סבלנות. והוא שווה את זה![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לטורט:
לקצפת:
וגם:
אופן ההכנה:1מכינים את הטורט: מחממים תנור ל-175 מעלות. במקביל מרפדים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה. 2מקציפים במיקסר חלבונים. כשמתחיל להופיע קצף לבנבן - מוסיפים מחצית מכמות הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה לבנה ויציבה. 3מעבירים את הקציפה אל קערה נקייה. 4מקציפים במיקסר (אפשר להשתמש באותה קערה של הקצפת החלבונים) חלמונים ואת יתר הסוכר עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה. מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף. 5מקפלים את קציפת החלמונים אל קציפת החלבונים. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים עד איחוד מלא. עוגת אלפחורס לפני החיתוך|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל6מוזגים את הבלילה אל לתבנית המרופדת ומכניסים לאפייה כ-40 דקות או עד הזהבה (העוגה צריכה להיות קפיצית למגע). 7כשמוציאים את העוגה מהתנור, משטחים אותה ככל הניתן בעזרת כף ומורחים 5 כפות גדושות של ריבת חלב. מניחים לצינון לשעה לפחות. 8מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר עם וו בלון את כל מרכיבי הקצפת עד לקבלת קציפה יציבה. מסדרים בעדינות את הקצפת על גבי שכבת ריבת החלב ומשטחים עם פלטה או גב של כף. מעבירים לקירור למשך הלילה (אפשר לקצר תהליך במקפיא). 9שלב הקישוט (מתחילים רק אחרי קירור וייצוב מלא): ממיסים את יתרת ריבת החלב בפולסים של חצי דקה במיקרוגל עד שהיא הופעת לנוזלית (אפשר גם להוסיף לריבת חלב מעט שמנת מתוקה עד קבלת מרקם נוזלי). 10יוצקים את ריבת החלב מעל שכבת הקצפת ומשטחים בזריזות עם פלטה או גב של כף. מפזרים קוקוס ומחזירים להתייצבות במקרר לפחות לשעה. בתיאבון! פרוסת עוגת אלפחורס|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי -עדיקוש * העוגה תישמר במקרר בקופסה אטומה כ-3 ימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |