
עוגת גבינה לוטוס אפויהמחפשים עוגת גבינה מלכה לשבועות? יש מצב שמצאנו לכם את האחת: עוגת גבינה אפויה, עם שלוב של גבינות שמנות ורזות, ובעיקר נוכחות יפה יפה של לוטוס, שמקפיץ אותה למחוזות עילאיים![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לתחתית (לתבנית בקוטר 24):
למלית גבינה:
לציפוי וקישוט:
לקצפת:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-140 מעלות (לא טורבו). 2מכינים את התחתית: טוחנים את עוגיות הלוטוס לפירורים דקים ומעבירים לקערה. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב לקבלת מרקם של חול רטוב. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים בעזרת היד או כף. מעבירים את התבנית למקפיא. 3מלית הגבינה: טורפים בקערה גבינה לבנה, גבינת שמנת, שמנת חמוצה וסוכר. מוסיפים את הביצים וטורפים שוב לקבלת בלילה ללא גושים. 4מוסיפים את ממרח הלוטוס וטורפים שוב. עוגת גבינה לוטוס|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל5מוזגים בעדינות את בלילת הגבינה על תחתית העוגה, שהצטננה בינתיים, ומכניסים לתנור לשעה ורבע, או עד שהשוליים כבר יציבים אבל העוגה עדיין מעט רוטטת במרכזה. מוציאים, ומניחים לצינון בחוץ במשך כשעה. 6הציפוי: מרככים את ממרח הלוטוס כמה שניות במיקרו ומערבבים. שופכים אותו על העוגה ומיישרים בעדינות בגב של כף כך שיצפה את כולה. 7מעבירים את העוגה להתייצבות במקרר למשך הלילה או לפחות 12 שעות. 8מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר והאינסטנט פודינג, עד לקבלת קצפת יציבה. 9מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלוליות על העוגה. 10מקשטים עם עוגיות הלוטוס, הטחונות והשלמות, ומגישים ברוב פאר והדר. החתיכה החסרה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי -עדיקוש ** העוגה תישמר במקרר במשך כשבוע ימים. תגיות:לוטוס ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |