
בחושה עם ריבה ופירוריםעד כדי כך פשוט להכין עוגה כזאת יפה? בהחלט כן. קצת לפני שהבלילה מוכנה שומרים קצת פירורים, מוסיפים ריבה (כאן יש תות, אבל מוזמנים להתפרע) ומקבלים בחושה בליגה אחרת![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או תבנית מלבנית 25X35
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות (מצב סטטי). 2מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים קמח, חמאה, סוכר ואבקת אפייה ומעבדים עד לקבלת פירורים. 3מוציאים כוס פירורים ושומרים בצד, וממשיכים לעבד את הבצק עד לקבלת בצק רך. 4מוסיפים ביצים וממשיכים לערבב. עוגה בחושה ריבה ופירורים|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכלמוסיפים שמנת חמוצה, שקדים טחונים ומלח וממשיכים לערבב עד קבלת בלילה אחידה. 5מרפדים בנייר אפייה תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או תבנית מלבנית בגודל 35X25 ס"מ ויוצקים את הבלילה. 6משטחים את הבלילה לשכבה אחידה ומניחים מעליה בזהירות את הריבה. משטחים את הריבה בעדינות בעזרת גב של כף או פלטה קטנה ומפזרים מעל כל שטח בלילת העוגה. 7מפזרים מעל הריבה את כל הפירורים ששמרנו בצד. 8מכניסים לאפייה כ-40 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים והשכבה העליונה זהובה. 9מצננים לפחות כשעה, מפדרים באבקת סוכר ומגישים. עוגת ריבה ופירורים. טעימה ויפה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכלבתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |